„Eu am renunțat să mănânc carne la 20 de ani, pentru că m-am născut o persoană căreia nu i-a plăcut carnea. Eu nu am fost carnivoră de când mă știu. Mama m-a forțat să mănânc carne toată copilăria, a fost un chin pentru mine și, când am plecat de acasă, la 20 de ani, evident că nu am mai mâncat, adică natural, nu pentru că iubesc animalele sau cum declară alții”, a declarat Anca Țurcașiu în cadrul podcastului realizat de medicul estician Adina Alberts.

Și nu doar carnea lipsește din meniul Ancăi Țurcașiu, ci și lactatele. Solista spune că a eliminat lactatele la sugestia medicului, după ce o analiză nu i-a ieșit deloc bine. Este vorba despre ATOP, anticorpi din tiroidita cronică autoimună.

anca-turcasiu-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Ce problemă de sănătate i-au găsit medicii

„E adevărat că am citit multe cărți despre până să renunț, aduse de afară. Pe vremea lui Ceaușescu imaginează-ți că nu era la noi literatură de specialitate. Apoi am renunțat (n.r. la lactate) după ce am intrat la menopauză, am avut o inflamație articulară foarte puternică, gravă, ceva cumplit și mi-a ieșit o analiză destul de proastă, boli autoimune. M-au trimis acasă să mă obișnuiesc cu boala, că nu există remediu.

ATPO era valoarea mare, tiroidită Hashimoto. Am ignorat total și m-am dus la mai mulți medici și doi dintre cei cinci specialiști pe reumatologie mi-au spus să renunț la carne și la lactate”, a mai spus artista.

Și iată, spune ea, a reușit să își rezolve și problema de sănătate. „Să știi că am rezolvat această problemă eliminând lactatele din alimentație. Adică chiar am rezolvat-o natural, nu m-a mai durut nimic. Și nu am mai mâncat de atunci până astăzi. Deci nu mănânc carne, nu mănânc lactate. Am avut vreo doi ani în care nu am mâncat nimic produs animal, dar am făcut foarte mult sport, am făcut fitness și am fost împinsă de la spate să revin să mănânc măcar ouă, măcar pește. Și mănânc ouă și pește, dar nu sunt mare amatoare”, a mai spus Anca Țurcașiu, care în prezent are o dietă bazată pe legume.

„Am o motivație și o disciplină de a face lucruri, demnă de un soldat. Niciodată nu m-am simțit atât de slabă pe cât mi-aș fi dorit să fiu. Visul meu a fost să am un trup de balerină, cu sâni mici, delicată, cu tonus muscular”, a mai declarat Anca.

Ce mănâncă Anca Țurcașiu

„Spanac, varză, linte, hummus, salate, semințe, avocado. Raportarea mea la mâncare este total diferită. Toată lumea se gândește mereu la mâncare. Nu mai mănânc zahăr, nu mai mănânc făinoase, nu mai mănânc fructe, nu mai mănânc lactate, am renunțat la foarte multe și am început să mănânc din ce în ce mai puțin, să trăiesc cu mai puțină hrană”, i-a mai declarat Anca Țurcașiu Adinei Alberts.

Anca Țurcașiu: „Niciodată nu mi s-a părut să sunt suficient de slabă”

Anca Țurcașiu arată senzațional la 53 de ani, dar recunoaște că a fost mereu atentă să nu se îngrașe. Solista are și acum silueta perfectă pe care a afișat-o în pelicula „Miss Litoral”, film în regia lui Mircea Mureșan, lansat în 1991. Solista avea 21 de ani la acea vreme.

„Am avut obsesia cântarului toată viața mea, niciodată nu mi s-a părut să sunt suficient de slabă. Am făcut atletism de performanță în copilărie și mi-aș fi dorit, din durdulia de fetiță care eram, să devin atleta perfectă, cu picioare subțiri și cu mușchii evidențiați.

Balerinele și atletele mi se par femeile perfecte. Obsesia pe care am avut-o toată viața, născută fiind din doi părinți destul de grași, care au mâncat enorm, m-a determinat să mă urc pe cântar mai mult decât era necesar. Iar într-o zi, l-am aruncat din casă, pentru că mi-am dat seama că este foarte grav. Acum mi s-a mai întâmplat un lucu minunat, am ajuns la greutatea din adolescență, 57 de kilograme, la 1,72 cm”, povestea Anca Țurcașiu, la Antena Stars.

Citește și: Poza cu Anca Țurcașiu la plajă, care a stârnit un val de comentarii. Răspunsul genial al solistei

Citește și: Anca Țurcașiu, despre mâncarea ei preferată, gata în 3 minute: „Un deliciu!”. Îl pot savura și cei care țin post!