Anca Pandrea a suferit enorm după pierderea soțului ei, Iurie Darie, care s-a stins din viață în anul 2012. Cei doi se iubeau extrem de mult, iar legătura dintre ei era una specială, greu de descris în cuvinte. Din nefericire, însă, el a plecat mai curând decât actrița și-ar fi imaginat, astfel încât a trebuit să învețe să supraviețuiască singură, cu inima frântă.

Anca Pandrea a purtat continuu doliu, pentru sufletul regretatului actor. De o vreme, însă, aceasta nu a mai fost văzută îmbrăcată în negru, lucru care a luat prin surprindere pe toată lumea. Decizia a fost luată tot de dragul lui Iurie Darie, explică actrița.

„Am scos culoarea neagră din garderobă pentru că am fost convinsă, până la urmă, că îl chinui pe Iura (Iurie Darie, n.r.). Pentru că Iura, purtându-i fotografia tot timpul în negru, și vara, cu șapcă neagră… Dar nu fac altceva decât să îl chinui. Și, atunci, el este la „hotar”. N-a trecut nici la Îngeri, nici la noi nu poate să treacă, pentru că nu mai are corp. Și, atunci, stă pe umerii mei.

Mi s-a explicat: „Pe umerii dumneavoastră, doamna Pandrea, de aceea va îmbolnăviți destul de des, dar, în primul rând, îl chinuiți pe domnul Darie”. Și mi s-a spus de către două persoane și m-am hotărât.

Deja, am două luni, trei luni aproape, de când nu mai port negru. Dar asta nu înseamnă că nu vorbesc cu el tot timpul și îi spun ce am de făcut, ce n-am făcut. Asta-i altceva.

Da (n.r. o sfătuiește) Și-mi răspunde, mental, cam ce-ar trebui să fac.”, a declarat Anca Pandrea, conform Click!

Anca Pandrea nu merge la înmormântarea fiului ei vitreg, Ducu Darie. Cum motivează

La 77 de ani, Anca Pandrea s-a apucat de gimnastică

Chiar dacă problemele de sănătate nu par să-i mai dea pace, Anca Pandrea încearcă să le facă față. Pe lângă vechile simptome, actrița a început să se confrunte recent și cu niște probleme la nivelul spatelui, fiind nevoită să apeleze, astfel, la ajutorul medicul specialist. La recomandarea medicului, s-a apucat de gimnastică, pe care o practică zilnic, pentru a-și ameliora durerile.

„M-am apucat de gimnastică, pentru că am coloana și „munte”, și „dealuri”, și domnul doctor ortoped mi-a dat un unguent și mi-a dat un desen tipărit cu gimnastica.

Și a fost foarte drăguț, că am pus ceva pe covor, m-am așezat și zic: „Bun, de așezat, mă așez, încep și fac gimnastica, dar să vedem cum mă ridic!”. Ușor-ușor, m-am ridicat.

Am gimnastică pentru vasele sangvine și am gimnastica pe care o fac de două zile, azi e a treia zi, pentru coloană.”, a mai dezvăluit ea.

Anca Pandrea a aflat cauza leșinurilor dese, pe stradă și în casă. Actriţa, după numeroase investigaţii: „După atâţia ani, ştiu”

Este optimistă, chiar dacă e copleșită de problemele de sănătate

Chiar dacă are mai multe probleme de sănătate, care în trecut au dus-o chiar de urgență la spital, Anca Pandrea nu uită să-și păstreze și optimismul. Actrița recunoaște că are de luat extrem de multe medicamente, însă toate eforturile merită, la finalul zilei.

„Probleme de sănătate trebuie să am, pentru că altfel aș fi moartă. N-ai probleme de sănătate, nu mai ești! Medicamente, da. Am un coș de medicamente pe care le car.

Sunt multe. Sunt, dar nu contează. Dacă ele mă ajută pe mine, și eu le ajut pe ele și le cumpăr.”, a mai adăugat ea.

Vezi și Anca Pandrea, operată de urgență. Ce s-a întâmplat cu soția regretatului Iurie Darie

Citește și:

Fiul Monicăi Anghel a fost operat de urgență. Ce s-a întâmplat cu Aviv: „Am renunțat la concerte, la tot, ca să am grijă de el”

Smiley a împlinit 40 de ani. Gina Pistol i-a făcut o urare deocheată. Cum au fost filmați cei doi soți la concertul Depeche Mode