Prezentatoarea Anca Lungu își îndeplinește unul dintre cele mai mari visuri: va lansa o carte cu rețete pentru copii și părinți gurmanzi, o carte cu povești culinare pe care a realizat-o după un concept la care visează de mult timp.

Sâmbăta aceasta, Anca Lungu, prezentatoarea Observator de la Antena 1, își pune pe tavă talentul culinar și își lansează cartea „Rețete alese pentru prinți și prințese”, în cadrul unui atelier de gătit. Prințesa Polonic va scormoni prin borcanele ei cu ingrediente magice și își va aștepta oaspeții la o întâlnire cu gust și poveste. „Totul e poezie în farfurie! Totul are sens și culoare. Îmi place să spun că „Rețete alese pentru prinți și prințese” este o lume, nu o carte. Așa că nu trebuie să te pregătești să citești, ci să trăiești fiecare pagină, ca pe cea mai gustoasă aventură din bucătăria ta. Cartea e în același timp o unealtă pentru părinții care se străduiesc să le ofere copiilor o alimentație echilibrată și un prilej de a petrece timp de calitate cu cele mai dragi și importante ființe din viața ta. Când am conceput cartea, am avut în fața ochilor imaginea frumoasă a unei familii cu copii care într-o dimineață de week-end petrece timp prețios împreună, în bucătărie. Îmi doresc să aducă bucurie în cât mai multe case pentru că acesta este de fapt marele ei scop.”

De la clătite cu miere la papanași fierți

Anca Lungu mai povestește că rețetele care se regăsesc în carte sunt inspirate de bucatele ei preferate din copilărie, altele de preferințele fetiței ei, Natalia. „O parte dintre ele au fost testate pe mine, în copilărie, de mama și de bunica Adriana, o parte au fost testate pe micuța Natalia. Și cred că acesta a fost cel mai important criteriu de selecție. Am adunat în carte rețete pe care oricând i le-aș putea oferi copilului meu. Pot spune că din tot ce a testat, Natalia iubește cel mai mult brioșele cu morcovi și cremă de brânză. Iar copilăria mea are gust de clătite dichisite cu miere și nuci prăjite și de papanași drăgălași fierți, nu prăjiți! Ambele rețete se găsesc în carte!”

Cartea e un mini-basm culinar, cu eroi gurmanzi, și conține 13 rețete sănătoase, nutritive și ușor de gătit. Sunt povești pe care le-am născocit sau pe care le-am trăit și în care mi-am pus toată dragostea și pricepera de a jongla cu cuvinte”, mai spune încântată Anca.

Credit foto: Antena 1/arhiva personală

Anca Lungu

Rețete alese pentru prinți și prințese” se va lansa sâmbătă, 12 decembrie, la Seneca AntiCafe.

Credit foto: Antena 1