Ești una dintre actrițele tinere cu mare priză la public. Îți trăiești visul?
Sunt fericită că fac ceea ce mi-am dorit și am visat de mică și sunt recunoscătoare că îmi trăiesc visul. Tocmai de aceea încerc să fac cât mai bine ceea ce mi-a fost îngăduit.

Ai urmat timp de patru ani lecții de balet, ai cochetat cu modellingul, apoi ai ales actoria. Cum ți-ai găsit menirea?
Baletul mi-a plăcut dintotdeauna, însă nu mi-am dorit să și profesez. Nu a fost un vis pe care să-l urmez; cât despre modelling, atât cât a fost, mai precis o lună dintr-o vacanță de vară când treceam clasa a 5-a, a fost suficient cât să îmi dau seama. Chiar să îmi fi dorit, nu eram potrivită de niciun fel. (râde) Toți cei care mă cunosc de mică știu că dintotdeuna asta mi-am dorit, să mă fac actriță. Mă bucur de cum s-au așezat lucrurile până acum și îmi doresc că și de aici înainte, să fie cel puțin la fel de frumos și de bine.

Ce amintiri îți vin în minte când te gândești la orașul tău natal?
Craiova este casa mea. Acolo mi-e familia, acolo îmi sunt prietenii din copilărie, colegii de liceu. Craiova va fi întotdeauna casa mea dintâi.

Cum a fost trecerea de la parcursul unei actrițe aflate la început de drum, spre vizibilitatea națională datorată personajului Gianina (Las Fierbinți)?
Eu eram încă studentă când am filmat pilotul pentru serial. Nu știam ce va urma, dar țin minte că am avut o senzație tare plăcută la casting și mi-am dorit să il iau. Ce a urmat pentru mine a fost încă o școală. De data asta, alt decor, alți colegi, alți profesori. (zâmbește) Am avut noroc să mă alătur unei echipe profesioniste și unor colegi talentați și frumoși. Aventura “ Las Fierbinți “ continuă, iar eu sunt bucuroasă. Este un proiect familie pentru mine, de pot să îl numesc așa; sunt deja 6 ani și sunt nerăbdătoare și entuziasmată să văd ce urmează.

Când interpretezi foarte bine un rol se întâmplă ca actorul să fie confundat cu personajul. Ți s-a întâmplat să fii confundată cu Gianina?
Nu confundată. Se întâmplă ca oamenii să nu știe întotdeauna numele meu, și atunci mi se adresează într-adevăr cu numele personajului pe care îl interpretez; dar altfel, toate întâlnirile cu oamenii care urmăresc serialul sunt foarte draguțe și emoționante.

Credit foto: Pro Tv

Giani (Costi Diță), Gianina (Anca Dumitra) și Dorel (Mihai Raiț)

Ne poți povesti o întâmplare haioasă de pe platourile de filmare?
Sunt multe întâmplări de acest fel, dar cele mai amuzante și inedite sunt cele în care suntem cu toții în aceeași secvență. Sunt de departe cele mai ‘nebune’ secvențe.

Lucrezi și la un proiect de teatru, comedia ”Cum se face”, împreună cu Octavian Strunilă și Paul Ipate. În ce stadiu este piesa?
Piesa a iesit deja la public de ceva timp. Am tot mers prin țară și în curând ne vom mai plimba cu ea prin orașele mari, și nu numai. Îi așteptăm pe toți să vină. Este o piesă relaxantă și pe care o jucăm cu mare drag.

Ai avut timp de vacanță în această vară?
Nu, pentru că sunt în repetiții pentru un nou spectacol, care va avea premiera oficială la mijlocul lunii septembrie, unde vă aștept cu tot dragul.

Cum arată viața personală a actriției Anca Dumitra?
Nimic neobișnuit. (zâmbește) Este la fel cu cea a oricărei fete de vârsta mea (n.r.: Anca va împlini în curând 29 de ani).

Ce te relaxează în momentele libere?
Un film bun, dar și un dialog relaxant cu un om drag mie.

Ce ai încerca să faci, general vorbind, dacă ai şti că n-ai putea da greş?
Aș vindeca. Dureri, răni, boli.

Ce capricii nu-ţi refuzi niciodată?
Nu-s o fire capricioasă, dar dacă vreau ceva se prea poate să-mi fac pofta.

În 31 august va fi ziua ta de naștere. La mulți ani!, încă de acum. Care este cel mai semnificativ gând pe care îl ai pentru viitorul apropiat?
Multumesc foarte mult. Îmi doresc sănătate și bucurie, mie, familiei mele, oamenilor din jurul meu și tot așa. Să fim bucuroși cât mai des, e un țel de urmat.

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Dacă ar fi să faci o afirmație îndrăzneață despre tine, care ar fi aceea?
Știu să fac cea mai bună ciorbă de legume. (râde)

Nu pot trăi fără…

Iubire – ”Este cea care guverneaza totul și asta ne dorim cu toții până la urmă, să iubim și să fim iubiți.”
Emoție – ”Deoarece este o componentă importantă a vieții mele.”
Iertare – ”Pentru că este atât de necesară timpului pe care îl trăim.”

Credit foto: Pro Tv