Vedetei îi lipsește mult mama sa, regretata cântăreață Ionela Prodan, așa că s-a decis ca în ziua în care artista ar fi împlinit 75 de ani să pună la cale un parastas de pomină. Iar pentru asta, vedeta nu s-a uitat la bani și, pentru a-și cinsti mama, a făcut eforturi deosebite.

Înmormântată la cimitirul Bellu, Ionela Prodan are unul dintre cele mai îngrijite morminte. Anamaria Prodan, care și-a adorat mama, nu uită să îi cinstească memoria așa cum se cuvine. Și, cum pe 6 octombrie, fosta mare cântăreață de muzică populară ar fi împlinit 75 de ani, Anamaria Prodan a pus la cale un parastas în memoria artistei, inspirat de felul în care se petrecea de ziua ei de naștere.

De organizare se ocupă ”Regina Întunericului”

”Fac parastas mare, la cimitir”, a spus, misterioasă, pentru FANATIK, femeia de afaceri. De organizare se ocupă buna ei prietenă, Gabriela Lucuțar, cea cunoscută ca “Regina Întunericului”.

Aceasta a povestit și cum a apărut ideea de a face un adevărat festival în memoria Ionelei Prodan, la cimitirul Bellu, chiar lângă mormântul în care se odihnește, pentru totdeauna, regretata cântăreață de muzică populară.

”Cum era ziua ei de naștere, și, cum știam că Ionela Prodan iubea mâncarea românească și dulciurile, românești sau exotice, Anamaria voia să facă ceva special. Eu, cum sunt atentă la doleanțele clienților mei, mai ales când vine vorba de prieteni de-ai mei, așa cum e Anamaria Prodan, când am vorbit cu ea despre parastas, spunea că i-ar plăcea să fie ca pe vremuri, atunci când Ionela Prodan petrecea cu prietenii și familia, la ziua ei.

Ea credea că e imposibil, dar chiar dacă e foarte greu să organizăm, vom face așa cum și-ar fi dorit regretata ei mamă. Nu i-am zis că facem până nu știam sigur că este posibil, dar am rezolvat. Nici Anamaria nu se așteapta să fie ce se pregătește”, a spus “Regina Întunericului”.

Meniu românesc în memoria Ionelei Prodan

Iar cum Ionela Prodan era mare amatoare de mâncăruri tradiționale românești, Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar au gândit un meniu pe măsură, inspirat din delicatesele favorite ale regretatei artiste.

”Se vor face sarmale, la pirostrii, la fața locului, le vom mai da un clocot acolo, în cimitir. Va fi și mămăligă. Se vor face și mici, la grătar. Se pregătește și ciorbă de fasole cu ciolan. Va fi meniu românesc. Vom face 250 de sarmale, vreo 150-200 de mici și în jur de 80 de porții de ciorbă de fasole, e un ceaun din acela mare.

Vor fi și dulciuri precum tartă cu mere și nuci, ștrudel cu mere, dar și niște deserturi filipineze. Vor fi și macarons pe care va scrie Ionela Prodan, la fel și pe turtă dulce”, a dezvăluit “Regina Întunericului”.

De asemenea, a mai precizat ea, nu vor lipsi și mâncărurile care constituie un aperitiv tradițional românesc. ”Va fi, normal, brânză, ceapă și slănină, pentru amatorii de asemenea lucruri”, precizează Gabriela Lucuțar.

Concert în memoria Ionelei Prodan

În fiecare an, pe când Ionela Prodan trăia, în jurul marii artiste din muzica populară românească se adunau colegii ei de breaslă. Petreceau, cântauși se distrau până în zori.

Anul acesta, chiar dacă este parastas, la mormântul Ionelei Prodan vor ajunge cei care au respectat-o și iubit-o pe când trăia. Iar numele care, deja, au confirmat că vor fi prezente acolo și că vor cânta câte o piesă, două, în memoria regretatei Ionela Prodan, nu sunt deloc puține.

”Am vorbit cu doamna Elena Merișoreanu și mi-a spus că i-a chemat pe Corina Gheorghe, Ștefania Rareș, Constantin Măgureanu, Ionuț Sidău, Petrică Pană, Valeria Arnăutu, Mărioara Man, Mărioara Lincan, Ruxandra Pitulice, Marin Cornea, Ilie Roșu și alții. Toți au confirmat că vor veni, iar Maria Cârneci așteptăm să confirme.

Va fi și cor, vom instala și o stație de sonorizare, tragem curent, am primit și aprobările necesare. Vor cânta toți câte o piesă, două în memoria Ionelei Prodan. Ionuț Sidău, cel care imită vocea artiștilor de muzică populară, va face o piesă de-ale Ionelei Prodan, ca și când ar fi ea acolo. Elena Merișoreanu va cânta Fetele mele…”, a mai dezvăluit Regina Întunericului.

Vezi și Anamaria Prodan a spus adevărul despre cadourile pe care i le-a făcut lui Reghe. Ce s-a întâmplat cu mașina de jumătate de milion de euro pe care i-a dăruit-o impresara

Citește și:

Rochia transparentă i-a stricat seara. O super vedetă a trecut prin momente jenante la cina de ziua iubitului

Cum se înțelege Adriana Bahmuțeanu cu fiul logodnicului său: „Îmi zice…” Băiatul va începe școala în România. Ce părere are cel mic de mâncarea românească