Analia Selis revine pe scena Sălii Radio cu un nou eveniment dedicat tango-ului, după cele două ediţii ale turneului naţional “Vă place Tango?”, prezentate în 2014 şi în 2015, cu violoncelistul Răzvan Suma şi chitaristul şi compozitorul argentinian Julio Santillan.

Artista originară din Argentina pregătește pentru 7 octombrie, începând de la ora 19.00, o seară de tango simfonic, sub bagheta dirijorului Radu Popa (dirijor permanent al orchestrei Filarmonicii Banatul, Timişoara – alături de Orchestra de Cameră Radio) şi de Mariano Castro, pianist argentinian al trupei Narcotango (alături de care a fost nominalizat de două ori la celebra gală Latin Grammy Awards (2009 şi 2010), la categoria „Cel mai bun album de tango”.

În concertul de la Sala Radio se vor asculta piese cunoscute de tango, milonga şi de vals/tango, semnate de mari compozitori precum Astor Piazzolla sau Carlos Gardel, dar şi celebrele piese autohtone Zaraza, Vrei sa ne întâlnim sâmbătă seară? sau Mână, birjar!. Printre titlurile care se regăsesc în repertoriul serii se numără şi: Milonga Sentimental, Flor de lino, El choclo, Por una cabeza, Se dice de mi etc.. Toate aranjamentele orchestrale sunt realizate de Mariano Castro.

Concertul va fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi pe internet pe Radiorormaniacultural.ro şi Romania-muzical.ro.

Credit foto: PR