Potrivit Gandul.ro, Ana Morodan (38 de ani) a bifat infracțiuni pe bandă rulantă, în decurs de câteva ore: conducerea mașinii cu permisul suspendat, consum de substanțe interzise și refuzul recoltării de probe biologice. Ea s-a ales cu două dosare penale, iar în cursul zilei de miercuri va fi dusă în fața magistraților, cu propunere de arestare preventivă.

Ana Morodan, pericol public la volan. Filmul evenimentelor

Ana Morodan sau „contesa digitală”, așa cum este poreclită în branșa creatorilor de conținut, a fost protagonista a două evenimente rutiere distincte, potrivit Brigăzii Rutiere.

Luni, 28 martie, în jurul orei 16:00, Ana Morodan ar fi fost oprită, în trafic, de către agenții de la Rutieră. Influencerița ar fi oprit mașina mult mai departe de locul unde se aflau polițiștii, dar asta nu e tot. În momentul în care a încercat să parcheze, Morodan a lovit două mașini care erau staționate.

Agenții au încercat să o legitimeze pe șoferiță, însă aceasta a declarat că nu are asupra sa documentele de identitate, notează Antena3.ro. Mai mult decât atât, deși a fost condusă la sediul INML, a refuzat recoltarea probelor biologice. Prin urmare, polițiștii i-au reținut permisul de conducere.  

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 23:00, polițiștii de la Brigada Rutieră au oprit din nou în trafic mașina condusă de Ana Morodan. În urma verificărilor din baza de date, polițiștii au constatat că avea permisul de conducere suspendat, ca urmare a evenimentului rutier petrecut anterior, în jurul prânzului. De data aceasta însă, Ana Morodan a acceptat testarea cu aparatul alcooltest, acesta indicând o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Însă, în momentul în care a fost testată cu aparatul drugtest, acesta a indicat prezența substanțelor psihoactive. Prin urmare, Ana Morodan s-a ales cu încă un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului și a substanțelor interzise și a fost reținută pentru o perioadă de 24 de ore.  

Urmează ca astăzi Ana Morodan să fie prezentată în fața magistraților de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, unde procurorul de caz va decide dacă va dispune, în continuare, alte măsuri preventive.

Ce spune comunicatul Poliției

„La data de 28 martie a.c., polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza sectorului 1, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autovehicul la volanul căruia se afla o femeie.

Conducătoarea autovehiculului nu s-a conformat și-a continuat deplasarea, moment în care a intrat în coliziune cu două autovehicule”, a transmis, miercuri, Brigada de Poliție.

„După stabilirea identității conducătoarei auto, polițiștii i-au solicitat să fie testată atât pentru stabilirea prezenței alcoolului în aerul expirat cât și pentru stabilirea preliminară a prezenței în organism a substanțelor psihoactive cu aparatura din dotarea Brigăzii Rutiere, însă a refuzat.

În acest context, polițiștii au procedat la conducerea persoanei în cauză la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice, unde și de această dată a refuzat”, precizează oficialii.

ana-morodan-3SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Atunci, Ana Morodan s-a ales cu un dosar penal pentru „Refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 337 din Codul Penal.

„Totodată, în aceeași zi, în jurul orei 22:20, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce desfășurau activități de control în trafic pe o stradă din sectorul 1, au oprit un autovehicul condus de o persoană de sex femeiesc.

După stabilirea identității, au efectuat verificări cu privire la situația juridică a dreptului de a conduce, iar cu această ocazie au constatat faptul că, femeia figura cu permisul de conducere reținut ca urmare a dosarului de cercetare penală întocmit în conformitate cu prevederile art. 337 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii au procedat la testarea cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, a relevat prezența în organism a substanțelor psihoactive”, conform Brigăzii de Poliție a Capitalei.

În acest context, Ana Morodan a fost dusă din nou la sediul INML, pentru a i se recolta mostre biologice, moment în care ea s-a ales cu un al doilea dosar penal.

„În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea în concurs a infracțiunilor prevăzute și pedepsite de art. 335 alin. 2 și 336 alin. 2 din Codul Penal. În baza probatoriului administrat în cauză, organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere au dispus reținerea femeii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătorului Sectorului 1 în vederea luării unei măsuri preventive”.

Citește și: Ana Morodan, mesaj pentru toți cei care trec printr-un accident. Vedeta a scăpat ca prin urechile acului. Imagini cu ce-a mai rămas din bolidul ei de lux

Citește și: Ana Morodan nu se ascunde: iubește banii și “preferă să plângă în lux decât pe bicicletă”: “Pot să-mi permit orice”