Una dintre cele mai mari sportive din România își face debutul literar cu o poveste de suflet despre pasiune, ambiție, sport și vise îndrăznețe care devin realitate! Campioana olimpică și mondială Ana-Maria Brânză lansează cartea pentru copii „En Garde! Fetița cu masca tricoloră”!

Citește și: ”Eu n-am avut nici o păpuşă când eram mică! Am avut dintotdeauna o rachetă de tenis”. Povestea impresionantă a Simonei Halep

Ana-Maria Brânză lansează cartea pentru copii „En Garde! Fetița cu masca tricoloră”. Povestea unei campioane

Cartea En Garde! Fetița cu masca tricoloră” spune povestea ascensiunii uneia dintre sportivele de seamă ale României, Ana Maria Brânză. Cu multă muncă, a ajuns campioană națională, europeană, mondială și olimpică la scrimă. Ana, sau Brânzica, așa cum îi spun cei dragi, își amintește de întâlnirea cu acest sport nobil care a făcut-o celebră în lumea întreagă, evocând cu nostalgie și umor întâmplările și oamenii care au ajutat-o să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului olimpic.

Volumul, dedicat copiilor cu vârste între 8 și 12 ani, reface drumul străbătut de Ana de la fetița poznașă, cu genunchii veșnic juliți, la Ana, sportiva de elită, care reprezintă România cu cinste la competițiile internaționale și își dorește să participe și la Jocurile Olimpice din 2020.

Povestea, scrisă la persoana I, este organizată pe capitole dedicate celor mai importante momente din viața și cariera Anei, precum întâlnirea cu scrima, primele concursuri, plecarea de acasă, pregătirile și antrenamentele intense pentru a deveni campioană și, cununa de lauri, succesul.

Campioana Ana-Maria Brânză lansează cartea pentru copii „En Garde! Fetița cu masca tricoloră”. Coperta cărțiiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

„Am ajuns campioană datorită ambiţiei şi a oamenilor din jurul meu. Acum e momentul să fiu eu însămi unul dintre acei oameni pentru alţi copii care se visează campioni. Iar campioni găsim în orice domeniu, nu doar în sport.” – Ana-Maria Brânză

Ana-Maria Brânză lansează cartea pentru copii „En Garde! Fetița cu masca tricoloră”. Istoria unei fetițe, dar și istoria scrimei

Pentru a-i ajuta pe copii să înțeleagă mai bine universul scrimei, cartea cuprinde și mici casete explicative cu informații privind istoria sportului la care Ana excelează, regulamentul de joc, echipament, tipuri de arme.

De asemenea, volumul include și o serie de jocuri de cuvinte și perspicacitate, concepute special pentru acest volum, cu ajutorul cărora cititorii pot verifica dacă au reținut informațiile dobândite despre scrimă, dar și despre cariera Anei.

Citește și: Atenție la emisiunile pentru copii! Pot fi dăunătoare celor mici

Ana-Maria Brânză lansează cartea pentru copii „En Garde! Fetița cu masca tricoloră”. Campioana își dă masca jos

Acceptând să își dezvăluie povestea, cu momente de cumpănă, mari tristeți, dar și mari bucurii, Ana-Maria Brânză încearcă să îi apropie de copii de sport și de un stil de viață sănătos, explicându-le pas cu pas ce a făcut pentru a deveni campioană. Sportiva mărturisește cu sinceritate sacrificiile pe care le-a făcut, dar și ce fericire uriașă simte atunci când urcă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Volumul este despre Ana, despre ambiția care a ajutat-o să devină campioana de astăzi, dar și despre oamenii care i-au stat alături în cele mai grele momente, despre clipele de cumpănă, în care totul părea pierdut, și despre cum s-a reinventat iar și iar, după fiecare înfrângere.

Citește și: