„Eu cu mama eram extrem de împreună, siameze”, a mărturisit cântăreața în podcastul „DilEMMA”, unde și-a deschis sufletul în fața Emmei.

Artista își amintește că perspectiva morții mamei sale o făcea să creadă că totul se va sfârși. ”Mă gândeam că mă voi sfârși eu. Pierderea mamei m-a maturizat extrem, m-a zdruncinat și m-a pus pe picioare. Odată ce iți pierzi mama, tu devii femeia. Mama a fost un om foarte bun”.

”Mama m-a rugat să nu o chinui”

Vulnerabilă și sensibilă, Ana Baniciu a povestit despre ultimele două luni ale mamei sale, petrecute în spital, când au avut timp să povestească, să aranjeze lucrurile astfel încât trecerea să fie cât mai ușoară, după cum povestește ea.

„Mama m-a rugat să nu o chinui, dacă chiar nu se mai poate face ceva” (din punct de vedere medical), iar acea semnătură a fost cea mai grea din viața mea”, mărturisește, cu durere și resemnare, artista.

Deși moartea mamei a fost un adevărat „șoc emoțional”, Ana consideră că „am trecut cu demnitate, am fost puternică”.

Iată cum anunța Ana Baniciu moartea mamei sale, în urmă cu peste un an: ”Adina, mama care și-a dedicat întreagă viață copilei ei, care a sprjinit-o și a trăit pentru un singur om… pentru mine!

Am stat în ultimele 2 luni alături de ea, am respirat în același ritm și ne-am spus tot ce era frumos și poate am mai uitat să spunem. Am fost alături de ea până la ultima suflare și am condus-o spre un loc luminat.

Mama mea nu pleacă niciodată de lângă mine, ea este cu mine la fiecare pas și mă ghidează! Mama mea sfânta și bună pe care o iubesc infinit mi-a dat ultima și cea mai importantă lecție, lecția vieții și înțelepciunea atunci când vine vorba de moarte!

De mulțumit, am să îți mulțumesc în fiecare zi din viața mea pentru că ai fost, ești și vei fi lângă Ana ta, care are planuri mari și care nu o să stea o secundă, o să te facă mândră în continuare, așa cum a făcut-o și până acum! Te iubesc cu toată ființă mea, în fiecare secundă!”, scria Ana Baniciu pe rețelele de socializare în mai 2022.

Femeia pe care Mircea Baniciu nu a vrut să o ia de soție

Mircea Baniciu (72 de ani) s-a ferit de căsătorie după experiența nefericită cu prima lui soție, actrița Diana Gheorghian (61 de ani). Așa se face că relația cu mama Anei Baniciu nu s-a finalizat la starea civilă, însă solistul și-a schimbat părerea abia la 64 de ani, în 2014, când a luat-o de nevastă pe Alina Nemeș, care i-a dăruit și un băiețel.

Într-un interviu mai vechi, din 2007, pentru Revista Tango, Mircea Baniciu a vorbit despre fiecare femeie care i-a marcat existența, inclusiv despre mama fiicei sale.

Mircea Baniciu, despre iubirea complicată cu mama Anei Baniciu

„După anii ’88 -’89, după una dintre despărțirile mele cele mai ciudate, aceea de fosta mea soție, n-am prea mai acceptat sau dorit o relație stabilă, așezată, cu casă, cu copii, cu neamuri, cu socri, cu rude. Mi-a fost chiar teamă. Între timp, începuse să-mi placă degringolada în care trăiam și în care încercăm să iau cât mai mult de la viață. Dar, încet, încet, mi-am revenit (…)

Ana, primul meu copil, a apărut ca un moment foarte frumos în viața mea și îmi propusesem să mă liniștesc și să-mi fac un rost, așa cum e firesc. Dar nu s-a putut, din cauza neînțelegerilor cu mama ei. La început, lucrurile au mers bine, dar mai apoi am simțit că mă îndepărtez din ce în ce mai tare. Ana a rămas, în schimb, una dintre marile mele iubiri și sunt convins că relația noastră va continua în felul acesta, până la adânci bătrîneți”, povestea Mircea Baniciu, care a și recunoscut că mama Anei Baniciu l-a cucerit cu frumusețea și cu inteligența.

„E o femeie frumușică. Frumușică îi spun eu, pentru că asta e cuvântul care i se potrivește și e isteață, se ocupă intens de ea, mă mai ocup și eu, dar ghinionul nostru a fost să nu ne înțelegem”.

Întrebat de ce au decis, totuși, să facă un copil, în ciuda neînțelegerilor, solistul de folk a spus că sarcina nu a fost programată, dar că au decis amândoi să păstreze copilul. „Întotdeauna am mers pe ideea că e păcat să sacrifici un copil atunci cînd el e pe cale să se nască. Și-atunci am zis DA, adică am aprobat ideea de a duce sarcina până la capăt, pentru că pe undeva chiar îmi doream să am copii”, a mai declarat pentru Revista Tango, fostul membru al trupelor Phoenix și Pasărea Colibri.

mircea-baniciu-si-fata-luiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 14

Moartea mamei sale i-a dat peste cap planurile de nuntă. Când va avea loc evenimentul

Dispariția neașteptată a mamei sale i-a dat fiicei sale planurile de nuntă peste cap. În final, nunta va veni anul acesta, în septembrie, a mai spus Ana Baniciu în podcast.

Extrem de discretă cu viața personală, Ana a ales să vorbească despre relația pe care o are cu Edy Kovacs și despre pregătirea nunții lor, pentru că „de la Edy am aflat cum este să fii într-o relație și ce înseamnă o relație cu adevărat. Cumva a fost primul meu iubit, iubit… Primul pe care l-am dus acasă la ai mei”.

„Avem o legătura mai specială, suntem foarte asemănători și atunci lucrurile sunt mai simple. Am crescut cu aceleași credințe, principii. Avem o relație frumoasa, nu e nimic distructiv. Suntem norocoși ca ne-am găsit, în momentul potrivit, nici mai devreme, nici mai târziu”.

Cei doi sunt pe ultima sută de metri cu pregătirea nunții din septembrie, un eveniment pe care și-l doresc „un moment intim, o nunta elegantă, dar și cosy. O petrecere nebună, ca noi”.

Ce spune Mircea Baniciu despre viitorul său ginere. Cum a fost cerută în căsătorie Ana Baniciu (Video)

Ascultă întreg podcastul în care Ana Baniciu și-a deschis sufletul

Vezi și Ana Baniciu, momente grele: „Au spus că trebuie să fiu operată de urgență, pe creier”

Citește și:

Andreea Berecleanu, vacanță în bocanci și geacă groasă, în Islanda! Întâlnire de gradul zero cu balenele: „Ne-au râs fix sub nasul nostru!”

Ele sunt staruri mondiale, dar pe surorile lor nu le cunoști. 7 vedete feminine și rudele care preferă să stea în umbră