Cuplul de prezentatori de știri Amalia Enache și Cristian Leonte vor lua parte, pentru a doua oară în calitate de gazde, în cel mai mare eveniment caritabil anual dedicat copiilor vulnerabili. În demers sunt implicați și Nadia Comăneci, Ilie Năstase și Gheorghe Hagi.

Vedete, sportivi renumiți, oameni de afaceri, în total 250 de oaspeți, vor lua parte pe 7 noiembrie la Hope Ball, o seară specială unde, prin generozitatea lor, pot crea un viitor mai bun pentru copiii lipsiți de dragostea unei familii.

Gazdele evenimentului care va avea loc la Hotel Radisson Blu din București, vor fi Amalia Enache și Cristian Leonte, prezentatorii Știrilor Nopții de la Pro Tv.

Invitații se vor delecta cu un meniu special de 5 stele, realizat de Chef Adrian Hădean, cu feluri inspirate din hrana zilnică a familiilor sprijinite de Hope and Homes for Children România. Fiecare dintre cele cinci preparate, alcătuit din ingrediente simple, combinate ingenios, va fi creat astfel încât să îi conecteze pe oaspeți la realitatea copiilor și familiilor cărora le este dedicat evenimentul caritabil.

În România încă mai există copii care, întrebați unde au copilărit, vor răspunde „eu am crescut într-o instituție”. Nu sună bine instituție, dar mai ales nu se copilărește bine acolo. Timpul trece greu în instituție, copilăria trece trist. Însă eu cred, de ani de zile, de când m-am alăturat Hope and Homes for Children România, că e posibil să existe un viitor cu o casă și o familie pentru fiecare copil.”, a spus Amalia Enache.

O speranță pentru peste 200.000 de copii

Hope Ball 2015 se dorește a fi punctul de plecare pentru un alt fel de viitor pentru cei peste 8.000 de copii care se mai află încă în instituții și pentru alți aproape 200.000 de copii aflați în pericol să fie rupți de familiile lor din cauza sărăciei.

De la o cină la înălțime pentru 22 de persoane, până la unul dintre tricourile norocoase purtate de echipa națională de rugby la meciul victorios împotriva Canadei la Cupa Mondială 2015, acestea sunt doar câteva dintre loturile fabuloase pentru care vor putea licita invitații.

Unul dintre cele mai spectaculoase obiecte din licitație este o gheată semnată de celebrul sprinter american Michael Johnson și oferită de gimnasta Nadia Comăneci. Patru dintre cei mai norocoși pasionați de sport vor putea câștiga un brunch cu Nadia Comăneci, Ilie Năstase și Gheorghe Hagi în cadrul BRD Năstase-Țiriac Trophy din 2016, precum și bilete VIP pe toată durata turneului de tenis.

Viața unui copil dintr-o instituție e invizibilă pentru cei mai mulți dintre noi. Nu-ți poți închipui că e diferită de cea a copiilor din bloc sau din cartier. Și nu știm ce răni lasă începutul unei vieți fără dragoste, grijă, răbdare. Uitați-vă la bucuria acestor copii care descoperă ce înseamnă acasă. Ne putem închipui doar ce minuni va face pentru ei un proiect atât de mare și de inimos ca acesta: niciun copil în instituții.”, a spus Cristian Leonte.

În 2014 s-au strâns 60.000 de euro

Cei doi jurnaliști de televiziune au prezentat și ediția din 2014 a Hope Ball, eveniment la care s-au strâns peste 60.000 de euro din donații și sponsorizări, banii fiind folosiți pentru a îmbunătăți viața a aproape 250 de familii.

Credit foto: Pro Tv

Amalia Enache și Cristian Leonte

Credit foto: Pro TV