Amalia, în primul rând, cum e în vacanță, pe tărâmuri calde și însorite?

Am o stare pe care cred că nu am mai avut-o din copilărie, când eram în vacanța mare. Mi se pare că timpul are din nou, în sfârșit, răbdare cu mine. Cu un bebeluș, oricum programul e mai organizat ca niciodată – cel puțin cu un copil ca Alma, care doarme la program. Sunt pașii zilnici care țin de îngrijirea fetiței, mai ales că eu am ales să fiu în permanență cu ea în această perioadă. Dar aici ne plimbăm foarte, foarte mult pentru că vremea și ce avem de văzut ne îmbie, e atmosferă de vară și locul în care ne aflăm e boem. Iar când doarme Alma, ziua îi stau alături și citesc. Din vacanțele mari de vară, mai ales din adolescență, n-am mai reușit să am atâta stare de citit îndelung și atât de mult timp de stat într-un loc.
Cât timp ai alocat acestei destinații?

3 luni.
Cum ai descrie transformările care au avut loc în viața ta de când s-a născut Alma?

Cred că absolut totul a devenit mai plin de sens, mai consistent, mai autentic. Ideea de familie, în sensul ei larg, cu bunici, unchi, fini etc, planurile pe termen lung, cheltuielile și sentimentele, în orice plan, de la pragmatic la spiritual, totul are altă consistență. Gesturile pe care le făceam înainte pentru mine nu mai au nicio tărăgănare sau leneveală în ele, totul e pe repede-înainte, de la duş până la masă, iar ea primește tot timpul și toată disponibilitatea mea.

Și este cum ți-ai imaginat?

Nu cred că am stat prea mult să-mi imaginez, să-mi fac planuri. Este sigur mai ușor decât mi se părea din exterior când vedeam mame cu bebeluși și este mai frumos decât în cele mai frumoase visuri. Mă miram de capacitatea prietenelor mele cu copii de a face lucruri cu o singură mână, de a ține copilul în brațe non-stop, de a nu obosi, oricat de solicitant ar fi. Acum înțeleg cum e posibil.

De când o ai pe fiica ta, ce ți-ar plăcea să-i fi putut cumva transmite mamei tale?

Am avut o relație de mare iubire cu mama mea și îmi pare rău că nu o cunoaște și Alma. Și îmi mai pare rău că nu o am lângă mine, pentru sfaturi și ajutor. Îmi pare rău că nu am ajuns să simt cum e să fii mamă cât era și ea și să-i spun din nou, și cu perspectiva aceasta nouă, cât de grozavă era ea.
Când ești în București, care este atmosfera la tine acasă?

Liniște, pentru somnul Almei, veselie în rest, cu familia și prietenii in vizită, cu muzică și jocuri pentru Alma.
Ești de acord că a fi părinte singur în România este și un act de curaj?

Cred că să fii părinte singur e oriunde un act de curaj și nu atât pentru greul creșterii, cât pentru preocuparea să nu simtă copilul o lipsă grea. Dar mai cred că tot ce poți garanta, în general, e ceea ce ține de tine, de ce poți tu să oferi. Nu ai cum vreodată să ai garanții sută la sută pentru un altul.
Ce înseamnă pentru tine să fii un bun părinte?

Să îți iubești copilul necondiționat, să-l cunoști cu adevărat, să-i dai libertate și să-l poți învăța, sprijini să fie generos, pozitiv, încrezător și vesel.

Capacitatea ta de a iubi s-a schimbat în ultimii ani?

E prima dată când chiar mi-aș da viața pentru altcineva. Pe Alma chiar simt că o pun mai presus de propria-mi persoană, nu știam cum e să simți asta.

Cum îți hrănești fericirea?

Am o capacitate mare de iubire, așteptări puține și mă mulțumește ce am. bucur de tot ce am fără să tânjesc după cine știe ce mari cheștii. Mă îngrijesc să am în viața mea oameni neprăpăstioși, inteligenți și buni.
Ce îți dorești pentru acest an?

Să fim sănătoși și echilibrați.

Pe când va fi revenirea pe micile ecrane, la Pro Tv?

Îmi doresc să petrec cât mai mult timp 1 la 1 cu fiica mea și sunt sigură că cele mai multe mame înțeleg asta. Nu am emoții, când va fi timpul să lucrez din nou, am să o fac cu toată energia și știința mea, ca până acum. Cred că și biologic, acum nu-mi stă capul la altceva decât la copil, nu m-aș putea concentra. fi mereu cu gândul la ea. Eu sunt cu „toate la timpul lor”, iar acum e timpul să-mi cresc bebelușul.
Și pentru că am menționat televiziunea, dacă n-ai fi devenit prezentator de știri, ce ți-ar fi plăcut să fii?

Actriță, probabil.

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Ai un sprijin important și din partea tăticului, chiar dacă el locuiește în America de Sud?

Da. Avem o înțelegere deplină și încredere unul în altul.

Nu pot trăi fără…

AlmaPentru că e fiica mea și așa ne e dat, să ne iubim copiii mai presus de orice.
Oameni – Pentru că prin părțile lor bune cunoaștem un pic din divinitate și prin răutățile lor, un pic de iad.
Dragostea de viațăSunt recunoscătoare divinității că m-a lăsat cu bucurie de viață, fără deznadejdi răvâșitoare, fără frici mari, fără chemarea pesimismului și a fatalității.