Te-ai implicat în ”Clipa de fericire” a celorlalți, dar spune-mi cum arată fericirea pentru tine?
Să iubesc și să fiu iubită. Să fiu liberă. Să nu existe nicio urmă de conflict în viața mea. Să fac lucruri cu sens.

Ce presupune tot acest proces al surprizelor și ce simți când ele se înfăptuiesc?
Presupune să cunoaștem foarte bine oamenii și poveștile lor de viață. Să le câștigăm încrederea, să-și deschidă inima și să aflăm care este dorința lor cea mai mare. Dorință care a fost fie să vadă marea pentru prima dată în cazul unor copii, fie să regăsească pe cineva după zeci de ani, fie să le mulțumească salvatorilor, în cazul poveștii transplantului, fie să ajungă în Țara Sfântă pentru o doamnă care nu mai credea că la vârsta dumneaei este posibil. Exact asta simt când le vad emoția, bucuria: că fericirea este posibilă. Și că oricând este posibil să dai o mână de ajutor pentru fericirea cuiva. Mi-a plăcut mereu teoria conform căreia îngerii nu stau pe niște norișori, ci sunt prin oamenii de lângă noi.

Crezi că destinul este scris sau și-l face fiecare?
Unele întâmplări par inevitabile. Dar sunt multe, foarte multe lucruri care țin de noi, de alegerile noastre, de curajul nostru, de înțelegerea asupra vieții. Cred că ni s-a dat o plajă destul de largă de joacă într-un destin care altfel e scris prin locul în care te naști, familie, pătură socială, datele fizice și intelectuale. Noi, nenăscuți în Africa sau în China sau în India sau în Siria, putem să ne facem destinul cu libertatea omului care nu luptă pentru mâncare sau viață. Dar, o persoană excepțional de frumoasă va lucra inevitabil într-o industrie a frumuseții, e un destin deja scris. E greu de crezut, de pildă că Adriana Lima ar fi avut „libertatea” să se facă profesoară de chimie. Și invers.

Care a fost cea mai frumoasă dovadă de dragoste pe care ai primit-o vreodată?

Atunci când am fost înțeleasă pe deplin, fără niciun semn al îndoielii, fără nicio judecată, indiferent de alegerile mele.

Cu ce gânduri întâmpini anul 2016?

Sunt sigură că va fi un an cu totul special pentru mine.

Ești o fire superstițioasă? Îți pui dorințe la trecerea în Anul Nou?

Nu sunt deloc superstițioasă și dorințe am nu în funcție de calendar, ci în funcție de sufletul meu.

Cum ai petrecut sărbătorile de Crăciun și Revelion?

La caldură, în America de Sud. În miros de tei și iasomie. Chiar a exclamat o argentiniancă mirosind un smoc de iasomie „pentru mine ăsta e mirosul Crăciunului!”. A râs atunci când i-am spus că pentru mine ar fi mirosul de portocală. Cu sarmalele și cu cozonacul nici n-am încercat să explic. Oricum, mi-a plăcut la nebunie atipicul acestor sărbători pentru mine.

Ce capricii nu-ţi refuzi niciodată?

O rochie sau o bijuterie vintage ce mi se par neprețuite, un film sau un spectacol pe care vreau neapărat să îl văd, o călătorie.

Care este cea mai mare pasiune a ta?

Viața și oamenii interesanți.

Care e cel mai frumos loc din lume pentru tine?

Locul în care sunt fericită.

Cine este cel mai spectaculos om pe care l-ai cunoscut și îți este sursă de inspirație?

Emanuel, omul despre care am făcut un reportaj, care a trăit 20 de ani într-un canal, care s-a lăsat de heroină, lucrează constant și a crescut copilul soției lui ca și când ar fi fost și al lui.

Ce apreciezi cel mai mult la oameni și cine este cel mai aproape de sufletul tău?

Bunătatea, discreția, delicatețea, inteligența. Lista oamenilor pe care îi iubesc e destul de lungă.

Privindu-ți viaţa din afară, acum, ce sfat ţi-ai da?

Să învăț să cer.

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Dacă ar fi să dai timpul înapoi, în ce moment al vieţii tale ai vrea să te opreşti?

Sincer, nu aș vrea să dau timpul înapoi. Viața mereu mi-a demonstrat că urmează lucruri și mai interesante, oameni și mai frumoși de întâlnit, experiențe din ce în ce mai complexe și mai pline de înțeles. Viitorul a fost mereu mai dulce decât mi l-aș fi putut imagina gândindu-mă la el.

 

Nu pot trăi fără…

iubire – ”Așa e structura mea, așa simt eu sens pe lumea asta, alfel mi se pare o înșiruire de activități pe care le bifăm.”
să râd – ”Pentru că e mai bine vesel decât trist, cum se spune.” (zâmbește)
libertate – ”Pur și simplu am o mare sensibilitate legată de îngrădirile de orice fel.”

 

Credit foto: Pro Tv