Aproape că s-a mai încheiat un an. Ai simţit când a trecut?
Adevărat, mai este foarte puțin până la finalul anului. Sincer, în 2015 mi s-au întâmplat atât de multe lucruri, că nici nu pot să-mi dau seama dacă a trecut rapid sau nu. Cert este că 2015 este cel mai important an din viața mea, un an care mi-a îndeplinit câteva dintre cele mai importante dorințe.

Cât timp te vei bucura de vacanţa de iarnă?
Am reușit să petrecem deja cinci zile din vacanța de iarnă, chiar la începutul lui decembrie, iar la începutul lui ianuarie vom mai avea parte de o escapadă de vreo șapte zile, tot la ski. Ne-am mai dori încă vreo cinci zile și în februarie dar, de data asta, undeva la căldură. Vom vedea ce vom face până la urmă, pentru că este totuși destul de complicat să stăm prea mult timp departe de bebeluș.

Cât de mult ți s-a schimbat viața de când ai devenit mămică?
S-a schimbat radical. Anul trecut, pe vreme asta, eram precum o puștoaică, ce-i drept îndrăgostită, care nu bănuia că într-un foarte scurt timp urma să aibă parte de cea mai frumoasă minune, o sarcină mult dorită și așteptată. Am trecut așadar de la haosul libertății la un sens perfect și dorit de mine: familia.

Ce ți se pare cel mai dificil?
Nimic nu mi se pare dificil. L-aș mânia pe Dumnezeu dacă m-aș plânge de ceva. Atâta timp cât suntem sănătoși și în putere, nimic nu este dificil. Chiar mă bucur din plin de absolut orice lucru, oricât de neînsemnat ar părea el.

Dar cel mai frumos?
Cel mai frumos: iubirea. Și Alexandru, băiețelul nostru.

Cum se simte atmosfera sărbătorilor la tine acasă?
Așa cum mi-am dorit întotdeauna. Ca într-o familie frumoasă, completă, modernă și optimistă.

Și cum vei/veți petrece Revelionul în acest an?
Anul acesta îl vom petrece în București și vom fi destul de spontani. (râde) Pentru că pe 2 ianuarie plecăm în vacanță, trebuie să fim prin preajmă, să ne apucăm de bagaje chiar de pe 1 ianuarie.

Îţi place să găteşti în această perioadă?
Da, îmi place să gătesc cu mult drag, mai ales în perioada asta. Nu le pot spune chiar specialități, dar pot face sarmale, curcan la cuptor, salată Boeuf, cozonaci, plăcinte cu mere. Nu am stabilit încă meniul, pentru că trebuie să fac un sondaj printre membrii familiei, să vedem care le sunt dorințele. (râde)

Te temi de tentaţia bunătăţilor şi de kilogramele în plus sau nu eşti pofticioasă?
Normal că îmi este teamă! Aș mânca orice și în cantități industriale, dar de fiecare dată am încercat să mă abțin cât mai mult, mai ales de sărbători. Nu mi-a ieșit aproape niciodată. Doar de sărbători, în 2014, am reușit să-mi mențin greutatea, în rest, m-am îngrășat de fiecare dată în jur de 2 kg.

Cu ce gânduri întâmpină anul Alina Pușcaș?
Cu aceleași gânduri optimiste și de bine, așa cum am procedat în fiecare an. Să fim puternici, sănătoși, fericiți și împliniți profesional.

Ce ţi-ai dorit s-a îndeplinit?
Mi s-a împlinit aproape tot.

Ai mai face pasul căsătoriei?
Da. Până la urmă, nu am fost mireasă.

Ce urare le-ai transmite cititorilor?
Să aibă sărbători frumoase! Să lase deoparte toate grijile și supărările, măcar pentru câteva zile, și să caute să se bucure de cele mai simple aspecte ale vieții atât de prețioase.

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Care crezi că este raportul între noroc, determinare şi inteligenţă pentru a fi fericit?
Cred că este vorba despre un raport destul de echilibrat. Totuși, atunci când norocul și inteligența se întâlnesc, parcă determinarea poate pierde din valoare, pentru că o ai deja conținută în noroc. Și mai cred că uneori inteligența nu te ajută prea mult la categoria fericire. Cu cât ești mai inteligent, cu atât îți complici mai mult existența și riști să ajungi un veșnic nemulțumit. Cred că acest raport ține și de un echilibru psihic, de o deschidere către aspectele pozitive ale vieții, noroc și valori proprii.

Credit foto: Alina Pușcaș

Alina Pușcaș pe platoul show-ului de transformări ”Te cunosc de undeva”

Nu pot trăi fără…

…emoția iubirii – ”În toate formele ei. Din partea partenerului de viață, a familiei, a prietenilor de suflet, pentru că este singurul sentiment care mă ține optimistă, indiferent de lucrurile neprevăzute care apar în viață și singurul sentiment adevărat care contează pentru mine.”
…Alexandru – ”Pentru că este cel care a dat un sens clar vieții mele și pentru că este bucățică ruptă din mine.”
…Mihai – ”Pentru că este cel care a făcut posibilă minunea de a ne bucura de Alex și pentru că simt că este tot ce mi-am dorit.”

 

Credit foto: Antena 1 (Gabriela Arsenie)