Filmul românesc „Acasă la tata”, în care Alexandru Papadopol joacă rolul principal, a fost inclus în competiția oficială a Festivalului de Film de la Sarajevo (14 – 22 august). Astăzi, întreaga echipă a filmului va pleca în capitala Bosniei pentru a reprezenta pelicula românească în fața juriului și a publicului cinefil. Gala de decernare a premiilor va avea loc sâmbătă, 22 august, la Teatrul Național din Sarajevo.

Sunt foarte fericit că „Acasă la tata” a fost selecționat în competiția oficială a unui festival atât de important. Abia aștept să ajung la Sarajevo”, a declarat actorul, care va fi însoțit și de soția lui, actrița Ioana Ginghina.

Alexandru Papadopol dă viață personajului Robert, un tânăr scriitor din București care trece printr-o criză și se întoarce, pentru scurt timp, în satul natal, la tatăl lui rămas văduv. Ajuns acasă, îi întâlneşte pe doi dintre foştii colegi de clasă: Petrică, prietenul cel mai bun din copilărie, acum însurat şi cu copii, şi Paula, iubita lui din adolescenţă. Într-un timp foarte scurt Robert rescrie toate relaţiile: cu tatăl lui, cu prietenul cel mai bun, cu prima iubire, cu tot ce înseamnă “trecut”.

Credit foto: PR

„Acasă la tata” este primul film de lungmetraj care îi aparține regizorului Andrei Cohn. Scenariul este semnat de Mimi Brănescu, iar din distribuție fac parte: Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Ioana Flora, Florin Zamfirescu, Natașa Raab, Mirela Oprișor și Sorin Cociș. Premiera lungmetrajului va avea loc în luna octombrie.

Credit foto: PR

Credit foto: PR