Pe 1 iunie, Alexandru Lulescu împlinise vârsta de 90 ani. Înmormantarea va avea loc la Cimitirul Bellu, iar azi, 17 iunie, trupul neînsuflețit va fi depus la Teatrul Național din București, anunță România TV.

Actorul era internat într-un centru de îngrijire și, cu o zi înainte să moară, a presimțit că i se apropie sfârșitul și a solicitat să vină un preot, pentru a-l împărtăși.

alexandru-lulescu-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Alexandru Lulescu a murit la vârsta de 90 de ani

Alexandru Lulescu a jucat pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București. A format un cuplu de comedie cu actorul Nicu Constantin.

Președintele României, Ion Iliescu, i-a conferit artistului Alexandru Lulescu, pe data de 7 februarie 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”. În urmă cu câteva zile, reprezentanții Teatrului de Revistă îl felicitau pe Alexandru Lulescu cu ocazia zilei de naștere și îl numeau „cel mai longeviv actor” al teatrului.

„La mulți ani, Alexandru Lulescu. Astăzi, venerabilul domn Alexandru Lulescu, cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă, împlinește… 90 de ani! Îi dorim din toată inima multă sănătate, bucurii și încă mulți ani liniștiți și fericiți alături de cei dragi! Alexandru Lulescu, actor care a strălucit o viață pe scena de la Revistă, a fost omagiat la Teatrul „C.Tănase”, în cadrul primei ediții a GALELOR SAVOY, care a avut loc în luna octombrie 2021″, au scris reprezentanții instituției pe Facebook.

Citește și: Bruce Willis renunță la actorie. El a fost diagnosticat cu o afecțiune a creierului

Citește și: Motivul pentru care Corina Chiriac nu s-a căsătorit niciodată. A spus adevărul acum