Cu ocazia Zilelor Clujului din acest an, Alexandra Ungureanu a intrat oficial în Cartea Recordurilor. Piesa „Cups (When I’m gone)“, de pe coloana sonoră a filmului „Pitch Perfect 2“ – „Tonul perfect 2“ și devenită fenomen mondial, a căpătat o nouă identitate prin interpretarea Alexandrei Ungureanu. Aceasta nu a fost singură, ci acompaniată de bătăile de pahare ale 1500 de elevi români din 26 de școli din Cluj-Napoca. Prin inedita acțiune ei au reuşit să doboare recordul mondial Cups song, deţinut până recent de o şcoală din Canada.

Versurile celebre „You’re gonna miss me by my hair/ You’re gonna miss me everywhere“, rostite de milioane de fani ai filmului „Tonul perfect 2“ din întreaga lume au răsunat la propriu în Piaţa Unirii din Cluj, fiind susţinute într-un sincron impecabil de jocul bătăilor vioaie de palme şi de pahare ale copiilor.

IMG_2889_resize

IMG_2722_resize

Cover-uri celebre pe ritmuri simfonice

De asemenea, Alexandra s-a implicat în campania muzicală „Music in pROgress“, prin care dorește să arate lumii că muzica nu ţine cont de rigori culturale, sociale sau rasiale ci, dimpotrivă, are puterea să unească oamenii.

Music in pROgress“ este un proiect pop-simfonic realizat în premieră în ţara noastră şi care şi-a propus să prezinte lumii locuri din România mai puţin ştiute, dar care se bucură de o puternică încărcătură poetică şi de un decor boem. Iniţiativa este susţinută muzical de cover-uri ale unor celebre piese pop, cu influenţe electro sau dance, dar orchestrate diferit, într-o notă simfonică.

Credit foto: PR