Prezentatorul TV a trecut printr-o experiență tristă, prin care nimeni nu ar trebui să treacă. La doar trei ani de la nuntă și-a pierdut soția, care a fost răpusă de cancer. A privit neputincios cum partenera lui de viață de stinge și a rămas singur cu o fetiță, în vârstă de un an. Încă îi vine greu să vorbească despre tot ce s-a întâmplat și prin ce a trecut, dar abia la mai bine de un deceniu a reușit să treacă peste toată suferința și jurnalistul recunoaște că iubește din nou.

Georgiana este iubita lui și formează un cuplu de doi ani, dar amândoi preferă să fie discreți și să evite să se afișeze împreună.

„Eu am crescut cu bunica într-o bucătărie foarte mică. Și ea povestea dimineața: Și, azi-noapte, pe la 2-3, donga- donga, Doamne, ce să fie?! Aoleu, ce să fie?! mă gândeam eu. A’ lu’ Cutărică trecea pe stradă“ (râde tare) Eu asta caut, râsul ăla din sat, pe donga-donga cu care am crescut eu. Trebuie (voi, femeile n.r) să-l aveți pe donga-donga, dar să o lăsați mai ușor cu donga-donga (râde cu poftă). Întotdeauna mi-au plăcut femeile cu care am putut să râd, să facem haz. Acum sunt foarte bine, am cu cine…donga-donga (râde).“, a declarat Alex într-un interviu mai vechi pentru revista UNICA.

Cei doi s-au întâlnit întâmplător, în avion, iar apoi într-o bancă. Alex Dima spune despre Georgiana că este o persoană care știe să îl asculte.

Alex Dima: „Dacă vrei să dai de Dumnezeu, trebuie să începi să faci bine”

”Georgiana știe să mă și asculte. Am fost azi-noapte la filmare, la Magic Camp și când am ajuns acasă am stat și i-am povestit până la 4 dimineață (la ora 8 ne-am văzut apoi pentru fotografii și interviu). Am văzut-o într-un aeroport, s-a băgat în fața mea la check-in. Am râs, apoi am privit-o, după filtru am văzut-o iar, priviri în sala de așteptare, priviri în avion. Trei luni mai târziu, am ajuns la o bancă. Și acolo era ea! Și de atunci e bine”, povestea Alex Dima.

Întrebat ce a descoperit la el odată cu trecerea timpului, jurnalistul ne-a răspun fără să stea pe gânduri: „Fix asta. Că timpul trece. Că trebuie să trăim clipa, momentul, acum. Că trebuie să ne bucurăm de viață, de oamenii pe care îi avem lângă noi, de prieteni, de natură. Avem nevoie de optimism, de un strop de energie, fie că suntem sau nu credincioși. Trebuie să ne păstrăm speranța, să căutăm căi pentru a merge mai departe. Împreună! De aceea spun că trebuie să ne regăsim, să ne pese de cel de lângă noi. Să-i arătăm că ne pasă. Părintele Iustinian al Maramureșului îmi spunea că dacă vrei să dai de Dumnezeu, trebuie să începi să faci bine. De aceea vă îndemn, hai să ne punem în slujba BINELUI”, ne-a spus Alex într-un interviu recent.

În ciuda suferinței prin care a trecut, Alex Dima cucerește pe oricine cu optimismul lui și bucuria de a trăi. El şi-a deschis sufletul în faţa lui Cătălin Măruţă, în urmă cu șase luni, şi a povestit detalii despre drama prin care a trecut acum 12 ani, mărturisind că și-a revenit de dragul fetiţei lui, Sara.

Alex Dima (44 de ani) a făcut Seminarul şi Facultatea de Teologie. Ar fi trebuit să fie preot, dar viaţa l-a dus în altă direcţie. Aşa a ajuns la Pro TV. Abia se căsătorise cu Roxana, pe un acoperiş de bloc. A vrut ca momentul în care va spune „Adio, burlăcie!“ să fie cu totul special, aşa că, în cel mai mare secret, i-a organizat prietenei lui o cununie civilă surpriză.

Soția lui Alex Dima a murit la doar trei ani de la nuntă

Doi ani mai târziu a venit pe lume Sara, dar bucuria lor de tineri părinţi a fost umbrită de o veste care a căzut ca un trăsnet: Roxana avea cancer! Alex a făcut tot ce a putut pentru a o salva, dar şase luni mai târziu, aceasta s-a stins din viaţă, lăsându-l singur, cu o fetiţă de doar un an şi câteva luni.

”În 2009, am făcut un material la New York cu prinţesa Marina Sturza, care are un centru de îngrijire paliativă pentru bolnavii de cancer, Hospice Casa Speranţei de la Braşov. Şi îmi aduc aminte foarte bine cum insistam să o cunosc, să înţeleg ce o determină să facă ceea ce face, să lucreze cu bolnavii de cancer în fază terminală. O întrebam dacă nu o încarcă să fie într-un centru paliativ. Iar ea mi-a răspuns că nu, pentru că sunt oameni acolo şi asta e misiunea ei. Am rămas cu treaba asta în mine. Se întâmpla undeva la sfârşit de noiembrie 2009, pe 1 decembrie a intrat materialul cu ea la Pro TV, iar o lună mai târziu am aflat că soţia mea are cancer. Când eram jos, oamenii de aici, de la Pro TV, m-au luat şi m-au ridicat”, a povestit Alex.

Sara a fost cea care l-a făcut să poată depăşi momentul teribil din viaţa sa: ”E cumplit când afli o astfel de veste. Probabil dacă nu era Sara, nu ştiu ce s-ar fi întâmplat, probabil o luam razna sau probabil nu mai ştiaţi nimic de mine niciodată în România, pentru că am avut foarte multă ură pe locul acesta.

Pe locul ăsta pentru că (soţia mea – n.r.) a ajuns într-un spital, la un doctor care nu a tratat-o aşa cum trebuie. I-a dat nişte creme. Te duci la doctor şi ţi se spune că eşti bine, ai chestia asta, nu ai nimic, du-te acasă şi vezi-ţi de viaţă şi acolo era o boală care s-a dezvoltat fără să ştim.

Boala asta se dezvoltă fără să ştii. Când am aflat a fost prea târziu, mult prea târziu. Cu siguranţă, dacă mergeam în altă parte…

Foarte multă vreme eu mi-am reproşat, pentru că eu am dus-o la medicul acesta şi eu am insistat să meargă la doctorul acesta, pe care l-am dat apoi în judecată şi Colegiul Medicilor l-a oprit să mai fie doctor”, a explicat Alex Dima drama prin care a trecut şi într-un interviu pe care i l-a acordat Andreei Esca, la Europa FM.

Citește și:

Soția lui Sean Penn a depus actele de divorț. N-au rezistat decât un an împreună, după ce s-au căsătorit în pandemie

elebra Peggy Bundy a ajuns de urgență la spital după ce a fost călcată de o mașină