„Trăgaciul nu a fost apăsat. Nu am apăsat pe trăgaci”, i-a declarat actorul jurnalistului postului de televiziune ABC, George Stephanopoulos.

Îndrăgitul actor a făcut dezvăluiri neașteptate cu care a șocat pe toată lumea. El a mărturisit că el nu a apăsat pes trăgaciul armei care a ucis-o Halyna Hutchins, iar apoi a izbucnit în lacrimi.

„Trăgaciul nu a fost apăsat. Nu am apăsat pe trăgaci”, a declarat actorul, potrivit unui fragment din interviul dat publicităţii.

„Deci nu ai apăsat deloc pe trăgaci?”, l-a întrebat Stephanopoulos pe Baldwin.

„Nu, nu, nu. N-aș îndrepta niciodată o armă către nimeni și nu aș apăsa un trăgaci. Niciodată”, a răspuns Baldwin.

Actorul este vizibil afectat de incidentul fatidic ce a avut loc în urmă cu două luni. Cu cearcăne la ochi și lacrimi pe obraji, Baldwin pare încă dărâmat de tragedia prin care a trecut. Fanii sunt de părere că acesta a îmbătrânit în două luni, cât în 10 ani.

Alec Baldwin gives his first interview on ABC News since the fatal shooting on set of „Rust.”SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

“Nu am idee cum s-a întâmplat”, i-a declarat Baldwin lui George Stephanopoulos, la Abc News. „Cineva a pus un glonț adevărat într-o armă,un glonț ce nici nu trebuia să fie pe platou”, a mai spus acesta.

Baldwin, care este actorul principal, dar şi producătorul westernului „Rust”, ”a povestit în detaliu ceea ce s-a întâmplat pe platoul de filmare în acea zi”, a precizat Stephanopoulos miercuri, în cadrul emisiunii ABC ”Morning America”, cu o zi înaintea difuzării integrale a interviului.

În tot acest timp, anchetatorii din New Mexico îşi concentrează eforturile pentru a descoperi modalitatea prin care muniţia reală a ajuns pe platoul de filmare, relatează Reuters.

Directoarea de imagine Halyna Hutchins a decedat, iar regizorul peliculei, Joel Souza, a fost rănit în urma incidentului tragic petrecut pe platoul de filmare al westernului ”Rust”, în apropiere de Santa Fe.

Biroul şerifului din Santa Fe a precizat miercuri că nu comentează declaraţia făcută de Baldwin. Nu se ştie dacă autorităţile merg pe pista unei descărcări accidentale a armei.

În acest dosar, nu au fost formulate acuzaţii penale. Anchetatorii îşi concentrează eforturile pentru a descoperi cum au ajuns gloanţe adevărate, şi nu cele de recuzită, pe platoul de filmare.

Potrivit unor documente judiciare date publicităţii miercuri, anchetatorii au descoperit, în timpul unei percheziţii săptămâna aceasta pe proprietatea unui furnizor de recuzită şi arme pentru platourile de filmare din Albuquerque, documente referitoare la ”Rust” şi muniţie reală suspectă, destinată unui revolver ca cel pe care l-a folosit Baldwin, mai scrie Reuters, citat de Agerpres.

Furnizorul, numit în dosar Seth Kenny, a declarat anterior poliţiei că el crede că gloanţele adevărate descoperite pe platou ar putea fi ”muniţie reîncărcată”, pe care o procurase anterior de la un prieten, potrivit documentelor. Muniţia reîncărcată este formată din componente reciclate, inclusiv gloanţe.

Până acum se știa că Alec Baldwin a ucis-o în mod accidental pe Halyna Hutchins

Alec Baldwin, cunoscut pentru rolul directorului unei reţele de televiziune în serialul de comedie ”30 Rock”, a stat departe de lumina reflectoarelor după accidentul produs la Bonanza Creek Ranch, în apropiere de Santa Fe.

Până acum se știa că Alec Baldwin a ucis-o, în mod accidental, pe Halyna Hutchins, directoare de imagini, pe platoul de filmare de la lungmetrajul „Rust”. Incidentul a avut loc pe 21 octombrie, în timpul unor repetiții într-o biserică, în care trebuia să tragă cu arma, despre care i s-a spus că nu e încărcată.

Asistentul de regie Dave Halls, cel care i-a spus lui Baldwin că arma este sigură, a recunoscut în fața anchetatorilor că nu a verificat-o amănunțit, dar „ar fi trebuit” înainte să i-o înmâneze lui Alec pe platoul de filmare de la „Rust” săptămâna trecută și că s-a uitat doar la trei din cele cinci camere ale armei.

Hannah Gutierrez Reed, în vârstă de doar 24 de ani, era armurierul de pe platourile de filmare de la „Rust”, potrivit unor documente obținute de Daily Mail. Ea s-ar fi ocupat de încărcarea armelor de recuzită.

Arma i-a fost prezentată lui Alec Baldwin drept o „armă rece”, nepericuloasă, însă în momentul detonării s-a dovedit că avea muniţie reală, potrivit unor detalii date publicităţii din ancheta poliţiei.

Focul de armă a lovit-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins la nivelul pieptului, iar regizorul Joel Souza, care stătea în spatele acesteia, a fost lovit în umăr, potrivit unei depoziţii depuse de biroul şerifului comitatului la un tribunal din Santa Fe.

Hutchins a decedat în urma rănilor suferite, iar Souza a fost rănit şi spitalizat, dar externat ulterior de la o unitate medicală locală.

Citește și: