Într-o înregistrare video publicată pe site-ul TMZ, sâmbătă, Baldwin şi soţia lui, Hilaria Baldwin, apar filmați în Manchester (Vermont), unde familia se află de la fatalul incident. Actorul a precizat ,că nu are voie să dea detalii despre ancheta în desfăşurare privind focurile de armă trase pe platoul de filmare la „Rust”, însă a vorbit despre femeia care a murit, directorul de imagine Halyna Hutchins.

„Nu am voie să fac vreun comentariu pentru că este o anchetă în desfăşurare. Mi-a ordonat şeriful din Santa Fe. Nu pot să răspund la nicio întrebare legat de investigaţie. Nu pot”, le-a spus el celor adunaţi.

„O femeie a murit, Era prietena mea, era prietena mea”, a spus Baldwin despre Hutchins. „În ziua în care am ajuns în Santa Fe pentru a începe filmările, am scos-o la cină cu Joel, regizorul”.

Soţia a încercat să îl întrerupă, însă actorul, care e şi producător al lungmetrajului, a ignorat-o şi a continuat: „Eram o echipă foarte, foarte bine unsă şi, după aia, a avut loc acest oribil eveniment”, a spus Baldwin pebntru TMZ.

Miercuri, şeriful Adan Mendoza a spus la o conferinţă de presă că Baldwin a tras un glonţ adevărat. „Faptele sunt clare: o armă i-a fost dată domnului Baldwin. Arma este funcţională şi a tras un glonţ adevărat, ucigând-o pe doamna Hutchins şi rănindu-l pe domnul Souza”, a spus Mendoza.

Citește și: Ce acuzații riscă Alec Baldwin. Primele declarații oficiale din ancheta de pe platoul de filmare de la „Rust”

Alec Baldwin este hărțuit de paparazzi

Baldwin a reiterat în clipul de sâmbătă că i-a fost spus de mai multe ori că nu are voie să vorbească despre anchetă. El i-a invitat pe paparazzii să adreseze alte întrebări, iar soţia lui Baldwin s-a supărat atunci când unul nu şi-a putut aminti prenumele lui Hutchins și a avut o ieșire necontrolată. „Numele ei e Halyna. Dacă aţi petrecut atâta timp aşteptându-ne, ar trebui să îi ştiţi numele”.

Alec Baldwin a spus că, după incident, s-a întâlnit cu soţul lui Hutchins şi cu fiul lor, dar a precizat că nu ar şti cum să categorisească felul în care a decurs întâlnirea. „Omul este copleşit de durere. Din când în când, pe platourile de filmare au loc accidente, dar nimic ca asta. Este un episod la un trilion”. El a mai afirmat că se află în „legătură permanentă” cu soţul şi fiul lui Hutchins, care se află în stare de şoc. „Aşteptăm cu nerăbdare ca Departamentul Şerifului să ne spună ce a generat investigaţia”, a completat Baldwin.

Actorul a mărturisit că, în prezent, nu ştie cum să răspundă la întrebarea dacă va mai lucra la vreun film care implică arme de foc precum cele folosite la producţia „Rust”.

*NO WEB UNTIL 11AM EDT 31ST OCT* An emotional Alec Baldwin talksSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

„Ştiu că eforturile în desfăşurare de a limita utilizarea armelor de foc la filmări reprezintă ceva de care sunt foarte interesat. Dar amintiţi-vă ceva care cred că e important şi este – câte gloanţe au fost trase în filme şi show-uri TV în ultimii 75 de ani? Aceasta este America. Câte au fost lansate, aproape toate fără incidente”.

Familia lui Alec Baldwin este urmărită non-stop de jurnaliști

Ca urmare a „acestei catastrofe oribile trebuie luate noi măsuri”, inclusiv posibilitatea utilizării armelor de cauciuc şi a gloanţelor dn plastic, a mai spus el. „Nu eu decid. Este important să înţelegeţi că nu sunt un expert în zona asta, aşa că orice decid alţii este cel mai bun mod în ceea ce priveşte protecţia siguranţei oamenilor pe platourile de filmare pe care îl aprob şi voi coopera cât pot”.

Alec şi Hilaria Baldwin, care au şase copii împreună, au refuzat să dezvăluie de ce stau în Vermont în această perioadă, spunând că motibul lor e unul privat, şi au cerut să nu mai fie urmăriţi, spunând că în maşină se aflau şi copiii care plângeau pentru că se simt hărțuiți. Mai mult, el a recunoscut că a oprit ca să vorbească cu presa pentru a-și liniști copiii, care sunt speriați de faptul că sunt fotografiați non-stop. Fapt pentru care, Hilaria, sătulă de insistența paparazzilor, a început și ea să-i filmeze.

„Mai aveți întrebări. Vreau să vă cer o favoare. Copiii mei stau în mașină și plâng pentru că ne urmăriți peste tot. Din respect pentru voi, am venit să vorbesc cu voi, nu am voie să dau detalii despre investigație, vorbesc cu polițiștii în fiecare zi…”, a mai spus Alec.

Celebrul actor a fost fotografiat la o săptămână de la tragedie, alături de familia sa. Soția sa, Hilaria, a venit cu copiii după el, ca să-i fie alături în aceste momente grele. Alec arată foarte rău, iar soția lui a încercat chiar să-l scoată și într-un bar ca să-l mai înveselească, însă se pare că nu a reușit. El este surprins, la un moment dat, de paparazzi plângând, și mai tot timpul stă trist și abătut.

Alec Baldwin a ucis-o, în mod accidental, Halyna Hutchins, directoare de imagini, pe platoul de filmare de la lungmetrajul „Rust”, în timpul unor repetiții într-o biserică, în care trebuia să tragă cu arma, despre care i s-a spus că nu e încărcată.

Asistentul de regie Dave Halls, cel care i-a spus lui Baldwin că arma este sigură, a recunoscut în fața anchetatorilor că nu a verificat-o amănunțit, dar „ar fi trebuit” înainte să i-o înmâneze lui Alec pe platoul de filmare de la „Rust” săptămâna trecută și că s-a uitat doar la trei din cele cinci camere ale armei.

Hannah Gutierrez Reed, în vârstă de doar 24 de ani, era armurierul de pe platourile de filmare de la „Rust”, potrivit unor documente obținute de Daily Mail. Ea s-ar fi ocupat de încărcarea armelor de recuzită.

Arma i-a fost prezentată lui Alec Baldwin drept o „armă rece”, nepericuloasă, însă în momentul detonării s-a dovedit că avea muniţie reală, potrivit unor detalii date publicităţii din ancheta poliţiei.

Focul de armă a lovit-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins la nivelul pieptului, iar regizorul Joel Souza, care stătea în spatele acesteia, a fost lovit în umăr, potrivit unei depoziţii depuse de biroul şerifului comitatului la un tribunal din Santa Fe.

Hutchins a decedat în urma rănilor suferite, iar Souza a fost rănit şi spitalizat, dar externat ulterior de la o unitate medicală locală.

Foto: Profimedia

Citește și:

Andreea Esca și-a sărbătorit tatăl. Ce urare i-a transmis vedeta și cum îl alintă pe părintele ei. Se ține foarte bine la cei 83 de ani!

Ea este românca dată în judecată pentru că a rupt logodna, după 11 ani! E o cunoscută creatoare de modă