Confesiunile despre femeile care i-au marcat viața nu puteau lipsit din volumul „Alain Delon, Amours et Memoires”. De altfel, actorul francez a dezvăluit că şi-a dorit să fie „cel mai bun, cel mai frumos, cel mai puternic” pentru femeile din viaţa lui. Mărturisirea o face în prefaţa unei cărţi care îi este dedicată și care, potrivit Agerpres, va fi publicată pe 5 mai, de editura La Martiniere. Zilele trecute, cartea a fost consultată în avanpremieră de jurnaliştii de la AFP, care au publicat câteva detalii atractive pentru fanii lui Alain Delon (87 de ani).

Ilustrat cu fotografii personale, care nu au fost publicate niciodată până acum, volumul „Alain Delon, Amours et Memoires” trece în revistă copilăria şi cariera celebrului actor, o legendă a cinematografiei franceze.

„Iubirea m-a ajutat întotdeauna să mă autodepăşesc”, scrie Alain Delon în această carte-elogiu scrisă de Denitza Bantcheva, o colaboratoare apropiată a starului de cinema.

„Nu am visat niciodată să fiu actor. Am intrat în această meserie şi am continuat să joc în filme datorită femeilor şi pentru femei”, afirmă Alain Delon, menționându-le pe actriţele Brigitte Auber, Michele Cordoue, Romy Schneider, Nathalie Delon şi Mireille Darc, precum şi pe mama celor mai mici doi copii ai lui, Rosalie van Breemen.

„Dacă există un lucru de care sunt mândru, acesta este cariera mea”, care „nu ar fi existat fără colaborările cu marii cineaşti care m-au format şi rafinat”, a adăugat celebrul actor, distribuit în filme regizate de Rene Clement, Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville şi Joseph Losey.

Jean-Francois Delon, fratele actorului şi asistentul de regie al unor filme precum „Borsalino” şi „La Veuve Couderc”, povesteşte copilăria lor şi prezintă amintiri din timpul filmărilor. Costa-Gavras, pentru care Alain Delon este „fiara cinematografiei franceze, de neînlocuit şi inimitabil”, Sofia Loren, Claudia Cardinale, Jane Birkin şi Nathalie Baye contribuie cu alte mărturii în această carte. FOTOGRAFII: PROFIMEDIA

Alain Delon si mama AnouchkeiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Alain Delon, despre relația cu Brigitte Bardot: doar amici

Alain Delon, ale cărui opinii asupra unor chestiuni au generat uneori polemici, a dedicat noul volum „tinerilor şi cinefililor din viitor”. El a dezvăluit şi o scrisoare postumă adresată actriţei Romy Schneider.

De asemenea, starul francez a dat asigurări că „nimic nu s-a întâmplat vreodată, oricât de surprinzător ar putea să pară „între el şi Brigitte Bardot: „De 65 de ani, avem cele mai bune relaţii amicale care ar putea să existe”. Într-o mărturie scrisă, Brigitte Bardot spune despre Alain Delon că este „o personalitate dominantă, care îşi ascunde vulnerabilitatea refugiindu-se în singurătate”, notează Agerpres.

„Dacă trebuie să mor mâine, să dea Domnul să fie (o moarte) din iubire şi, parafrazându-l pe Musset, mi-ar plăcea să se spună despre mine: ‘A suferit des, a greşit uneori, dar a iubit. El este cel care a trăit, nu a fost o fiinţă fictivă creată de orgoliul şi plictiseala lui”, a concluzionat starul francez.

Cartea despre viața lui Alain Delon va fi lansată pe 5 mai

Femeile din viața lui Alain Delon

Alain Delon este cunoscut ca fiind un adevărat Don Juan, cucerind, de-a lungul anilor, multe femei superbe. Printre acestea s-au numărat cele două soţii ale sale, Nathalie Barthélemy şi Rosalie van Breemen, prima sa iubire, actrița Romy Schneider, şi femeia cu care a avut o relaţie timp de 15 ani, Mireille Darc.

Alain Delon are 3 copii legitimi și unul din flori

În afară de Ari Boulogne, pe care îl are din relația cu solista Christa Päffgen (Nico), și pe care nu l-a recunoscut niciodată, Alain Delon are trei copii legitimi. Fiul cel mare, Anthony Delon (58 de ani), este actor și antreprenor. Din relația sa cu fotomodelul Rosalie van Breemen îi are pe Anouchka Delon (32 de ani), scriitoare și actriță, și pe Alain Fabien Delon (28 de ani), fotomodel și actor.  

Alain Delon și-a pregătit testamentul

Alain Delon a împlinit 87 de ani pe 9 noiembrie 2022, iar după ce starea lui de sănătate s-a deteriorat, marele actor și-ar fi pregătit deja testamentul. El are la activ două accidente vascular cerebrale. În emisiunea Héritages, difuzată de postul TV NRJ12, au fost dezvăluite elemente ale testamentului său.

„Și-a făcut testamentul, spune că a scris totul, a planificat totul”, a afirmat unul dintre cunoscuții actorului. Executor al ultimelor sale dorințe va fi Anouchka Delon, „fiica lui dragă”, „cea în care are absolut încredere”.

Actorul intenționează astfel să evite certurile dintre moștenitorii săi, Anthony, Anouchka și Alain-Fabien Delon, pentru că „nu vrea ca familia să sfâșie în urma sa”.

Avocatul Nicolas Rebbot estimează că averea lui Alain Delon este considerabilă. „Proprietățile sale din Franța, Elveția, colecțiile sale de artă, drepturile de proprietate pe care le are asupra filmelor sale și exploatarea filmelor sale… putem estima în mod rezonabil că moștenirea lui Alain Delon este de câteva milioane de euro”, a spus el.

Citește și: Imagini cu fiul lui Alain Delon, la plimbare prin Oradea. Ce face Anthony Delon în România

Citește și: Alain Delon a împlinit 87 de ani. Cum arată azi marele actor care a a dispărut din viața publică din cauza problemelor de sănătate