72 de arme de foc şi peste 3.000 de cartuşe au fost confiscate într-o percheziţie, săptămâna trecută, de la domiciliul lui Alain Delon, din Douchy-Montcorbon (Loiret). Actorul de 88 de ani ”nu beneficia de nicio autorizaţie care să-i permită să deţină vreo armă de foc”, a anunțat, marţi, într-un comunicat procurorul Republicii din Montargis, Jean Cédric Gaux, relatează News.ro, care citează AFP.

Percheziţia a avut loc pe 8 februarie, în urma semnalării judecătorului de tutelă a faptului că mandatarul însărcinat cu protecţia judiciară a lui Alain Delon a constatat, în timpul unei vizite, că actorul deţinea o armă de foc, precizează procurorul.

Poză cu Alain Delon, din septembrie 2022. Foto: InstagramSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Procurorii au deschis o anchetă privind depozitarea ilegală de armament, achiziţie şi deţinere ilegală de arme

Şaptezeci şi două de arme de foc, unele de ”categoria A” – din care fac parte unele arme de foc şi materiale de război – şi ”categoria B” – arme de tir sportiv şi în caz de risc profesional – şi peste 3.000 de cartuşe au fost confiscate, precizează procurorul, care confirmă şi precizează dezvăluiri ale cotidianului „Le Parisien”.

Totodată ”s-a constatat exitenţa unui poligon de tragere pe proprietate”, în timpul percheziţiei, precizează magistratul. O anchetă cu privire la o depozitare ilegală de armament, achiziţie şi deţinere ilegală de arme de categoria A, B şi C a fost deschisă, anunţă Jean Cédric Gaux.

De la sfârşitul lui ianuarie, actorul, slăbit și bolnav, a fost plasat sub protecţie judiciară. Justiţia a desemnat un mandatar judiciar însărcinat să-l asiste pe Alain Delon în monitorizarea sa medicală, aflată în centrul unui conflict între cei trei copii ai actorului.

Misiunea mandatarului este de a-l ajuta pe Alain Delon în ceea ce priveşte îngrijirea medicală şi alegerea medicilor. Decizia a fost comunicată familiei pe 22 ianuarie. „Ar trebui să fim foarte mulţumiţi de această decizie”, a declarat Maître Frank Berton, avocatul lui Anouchka Delon, fiica actorului.

Maître Bouzrou, avocatul lui Hiromi Rollin, fosta „doamnă de companie” a actorului, a calificat-o drept o „decizie excelentă”: „Acest lucru va permite unei terţe părţi să îl asiste pe domnul Alain Delon în îngrijirea sa medicală. Judecătorul a considerat că era necesar să îi excludă pe copiii Delon din a coordona îngrijirile medicale ale tatălui lor”.

Citește și: Cine sunt și cu ce se ocupă copiii lui Alain Delon, care au ajuns din frați, dușmani. Singurul fiu care i-a semănat leit a murit fără ca actorul să-l recunoască vreodată

Citește și: Medicii au dat un verdict alarmant în cazul lui Alain Delon: „risc suicidar major”. Ce mai scrie în raportul medical

Citește și: Copiii lui Alain Delon se sfâșie în presa franceză: La căpătâiul actorului e fiul cel mic: „Tata mi-a spus că vrea să moară. A refuzat să bea și să mănânce”

Citește și: Alain Delon, viață chinuită cu japoneza acuzată de hărțuire. Copiii actorului au dat-o afară, iar fiica face dezvăluiri dure. Ce au găsit în casă, ascuns într-o cutie