Înainte de această vânzare, care a avut loc luna trecută, operele fuseseră expuse din aprilie la New York, Geneva, Bruxelles şi Hong Kong.

Cel mai mare preț pentru un tablou, 1.016.400 de euro

În faţa a două săli pline de cumpărători internaţionali, de curioşi şi de admiratori ai actorului, toate loturile au fost intens disputate. Punctul culminant al vânzării, „La baie de Sainte-Adresse”, un tablou de Raoul Dufy, estimat între 600.000 şi 800.000 de euro, a fost adjudecat cu 1.016.400 de euro.

O lucrare a lui Eugene Delacroix, care nu mai apăruse pe piaţă de peste 40 de ani, a fost vândută pentru suma de 775.100 de euro, peste dublul estimării minime.

„Nu este surprinzător (faptul că aceste lucrări) au atras o licitaţie atât de pasionată. Un mare colecţionar cu un ochi instinctiv, actorul a fost unul dintre cei mai mari cumpărători de desene din anii ’60 şi ’70, când acestea nu erau la modă”, a declarat licitatorul Arnaud Cornette de Saint Cyr.

Colecţia actorului a fost considerată excepţională. Estimată la 50.000 de euro, o lucrare din secolul al XVI-lea a lui Domenico Beccafumi (1486-1551), „Sfânt în picioare ţinând o cruce”, a fost vândută cu peste 241.000 de euro.

„La laitiere normande”, un desen de Jean-François Millet, un mare maestru al secolului al XIX-lea, s-a vândut cu 216.300 de euro (faţă de o estimare 100.000 de euro).

„Am cumpărat primul meu desen în 1964, la Londra. De-a lungul anilor, am achiziţionat lucrări care m-au emoţionat, mi-au vorbit şi uneori chiar m-au consolat. Ele au făcut parte din viaţa mea…”, mărturisea în catalogul licitaţiei Alain Delon, în vârstă de 87 de ani, care nu a asistat la vânzare.

În 2007, Alain Delon a vândut opere moderne, declarând ziarului Le Monde că urăşte vânzările postume.

În 2016, după ce şi-a vândut colecţia de vinuri, ceasurile şi armele de colecţie, actorul a scos la licitaţie, cu acelaşi succes, şi o primă serie de bronzuri de Bugatti.

Alain Delon are 3 copii legitimi și unul din flori

În afară de Ari Boulogne, pe care îl are din relația cu solista Christa Päffgen (Nico), și care a murit luna trecută, Alain Delon are trei copii legitimi. Fiul cel mare, Anthony Delon (58 de ani), este actor și antreprenor. Din relația sa cu fotomodelul Rosalie van Breemen îi are pe Anouchka Delon (32 de ani), scriitoare și actriță, și pe Alain Fabien Delon (29 de ani), fotomodel și actor.

Alain Delon și-a pregătit testamentul

Alain Delon a împlinit 87 de ani pe 9 noiembrie 2022, iar după ce starea lui de sănătate s-a deteriorat, marele actor și-ar fi pregătit deja testamentul. El are la activ două accidente vascular cerebrale. În emisiunea Héritages, difuzată de postul TV NRJ12, au fost dezvăluite elemente ale testamentului său.

„Și-a făcut testamentul, spune că a scris totul, a planificat totul”, a afirmat unul dintre cunoscuții actorului. Executor al ultimelor sale dorințe va fi Anouchka Delon, „fiica lui dragă”, „cea în care are încredere absolută”.

Actorul intenționează astfel să evite certurile dintre moștenitorii săi, Anthony, Anouchka și Alain-Fabien Delon, pentru că „nu vrea ca familia să se sfâșie în urma sa”.

Avocatul Nicolas Rebbot estimează că averea lui Alain Delon este considerabilă. „Proprietățile sale din Franța, Elveția, colecțiile sale de artă, drepturile de proprietate pe care le are asupra filmelor sale și exploatarea filmelor sale… putem estima în mod rezonabil că moștenirea lui Alain Delon este de câteva milioane de euro”, a spus el.

Citește și: Moartea lui Ari Boulogne, fiul nelegitim al lui Alain Delon: iubita lui este acuzată de omor

Citește și: A murit Ari Boulogne, fiul nelegitim al lui Alain Delon. A fost găsit mort în locuința sa din Paris

Citește și: Alain Delon vorbește despre moarte, într-o carte despre viața sa. Ce spune despre iubirile lui: „Am continuat să joc în filme datorită femeilor şi pentru femei”

Citește și: Imagini cu fiul lui Alain Delon, la plimbare prin Oradea. Ce face Anthony Delon în România