Alain Delon i-a smuls fiului său cea mai generoasă dintre promisiuni: să-l ajute să moară.

Afectat destul de grav de un accident vascular cerebral în 2019, actorul francez în vârstă de 86 de ani s-a poziționat mereu în favoarea eutanasiei, „cel mai logic și firesc lucru” pentru că „de la o anumită vârstă ai dreptul să pleci în siguranță”, după cum chiar el a declarat.

.SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Acum însăAlain Delon a mers acum mai departe și i-a cerut fiului său Anthony, în vârstă de 57 de ani, să-i urmeze toate instrucțiunile în cazul în care va decide să-și pună capăt vieţii, informză Oggi.it.

M-a întrebat, am acceptat”

„Este adevărat: mi-a cerut să fac asta si am acceptat. Tatăl meu a fost foarte emoționat de moartea mamei mele (actrița și regizoarea Nathalie Delon, care a murit în ianuarie anul trecut, la vârsta de 79 de ani, din cauza cancerului pancreatic, n.d.)”, a dezvăluit Anthony Delon în timpul unui interviu acordat radioului francez RTL cu ocazia lansării cărții sale Entre chien et loup (Între câine și lup).

„A fost impresionat de felul în care am avut grijă de ea, însoțind-o până la capăt. Ea hotărâse să moară așa cum trăise, adică alegând mereu, și alesese eutanasia. Din fericire, nu a fost necesar să se recurgă la procedură. Spun din fericire pentru că totul era gata. Aveam deja persoana respectivă care să pună în practică procedura, dar știu că ar fi fost greu să o țin de mână și să văd cum moare. Deci nu spun că ultima noapte a fost ușoară, dar ultimele ore au fost ușoare pentru că a plecat în pace”.Alain Delon și-a salvat marea iubire de la moarte

În aceeași carte, Anthony Delon povestește cum tatăl Alain a fost cel care și-a salvat mama de droguri.

„Alain, sunt pe cale să mor, trebuie să faci ceva pentru mine, dar mai ales pentru Anthony”, îi spusese Nathalie fostului ei soț.

Iar Alain Delon a internat-o într-o clinică elvețiană, unde a fost monitorizată 24 de ore pe zi și unde i s-a salvat viața. „Știam că mama ta ar fi murit”, i-a spus el fiului lui. „Nu am vrut să rămâi orfan”.

Acum Alain Delon este cel care locuiește de câțiva ani în Elveția, lângă Geneva.

Alain Delon și-a pregătit deja testamentul

Și pentru că vrea să fie pregătit pentru ce e mai rău, Alain Delon și-a făcut deja testamentul. În emisiunea Héritages, difuzată de postul tv NRJ12, au fost dezvăluite elemente ale testamentului său.

„Și-a făcut testamentul, spune că a scris totul, a planificat totul”, a afirmat unul dintre cunoscuții actorului. Executor al ultimelor sale dorințe va fi Anouchka Delon, „fiica lui dragă”, „cea în care are absolut încredere”.

Actorul intenționează astfel să evite certurile dintre moștenitorii săi, Anthony, Anouchka și Alain-Fabien Delon, pentru că „nu vrea ca familia să sfâșie în urma sa”.

Avocatul Nicolas Rebbot estimează că averea lui Alain Delon este considerabilă. „Proprietățile sale din Franța, Elveția, colecțiile sale de artă, drepturile de proprietate pe care le are asupra filmelor sale și exploatarea filmelor sale… putem estima în mod rezonabil că moștenirea lui Alain Delon este de câteva milioane de euro”, a spus el.

Citește și: La doar 60 de ani, Michael J Fox este de nercunoscut. Actorul suferă de Parkinson de peste 30 de ani

x„Regina chirurgiei plastice” a ieșit la plimbare după ce a cheltuit 110.000 lire pe operații estetice