Am văzut-o la „Asia Express”, alături de fiica ei, Maria Speranța, apoi la „Te cunosc de undeva”, dar și pe scena Teatrului Odeon sau a Teatrului de Comedie, unde se simte ca acasă. La 66 de ani, Adriana Trandafir este în plină formă, are un tonus de invidiat și un zâmbet pe care cu greu i-l poți întuneca. A făcut-o însă viața, de câteva ori, când actrița a trecut prin niște drame de nedescris.

Pe 26 aprilie 2023, Adriana Trandafir a împlinit vârsta de 67 de ani și a publicat pe Facebook o poezie cu un mesaj puternic, pe care ar trebui să o citească toată lumea. Este un îndemn pentru a prețui viața, clipa, lucrurile simple, oamenii dragi, pentru a ne canaliza energia și către altceva în afară de agoniseală.

Poezia compusă de Adriana Trandafir de ziua ei

„67 astăzi – zic!

Mai am mult, mai am un pic?

Crucea este tot mai grea,

M-am obișnuit cu ea.

Și la ceas aniversar

Multe îmi par în zadar!

În zadar alergi mereu

După toate ca un zmeu,

Dacă nu te și oprești

Să ai timp să și trăiești!

Să mai vezi un asfințit

Și marea la răsărit

Și un prieten, și-un mormânt

Și-o frunză purtată-n vânt!

Să vezi luna sus pe cer

Să faci glume, pișicher!

Să-ți dorești s-ajungi bunic,

Să mănânci, să bei un pic!

Să aștepți în prag un om,

Să ai grijă de un pom!

Și să dormi și să citești

Și să nu uiți cine ești

Și de unde ai plecat

Și cine te-a ajutat!

Să te întorci la tine-n viață,

Ce atârnă de o ață,

Să-i mulțumesti lui Dumnezeu

Când îți este cel mai greu,

Pentru toate ce ți-a dat

Chiar atunci când ți-a luat,

Chiar atunci când ai crezut

Că ești singur pe Pământ

Și-ai spus gata, nu mai pot!!!

El te-a prins ușor de-un cot

Și te-a ridicat încet, ca o frunte de poet,

Și ți-a dat puteri și har,

Să zbori iar și să cazi iar!

Vă mulțumesc tuturor

Ce-mi sunteți de ajutor,

Să muncesc și să trăiesc

Că fericită azi, să mă sărbătoresc!”

maria-speranta-si-adriana-trandafirSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Adriana Trandafir, despre lucrurile care o fac fericită

Într-un interviu pentru Libertatea pentru Femei, Adriana Trandafir tocmai despre acest lucru povestea, cu patos, despre fericirea care vine din lucrurile mărunte și despre cum depășește obstacolele care-i ies în cale.

Cu toții avem obstacole. Eu spun cu umor că noi în familie avem trei generații. Eu crescută la țară, soțul cu cheia de gât și copiii la mall. De exemplu, sunt fericită pentru că am înțeles că fericirile nu vine din afară, ci vin din tine. Dacă le ai în tine și dacă vrei să fii fericit, ești fericit oricum!

Dacă eu sunt nefericită pentru că am monturi, că nu pot să-mi iau pantofii pe care îi vreau, când mă gândesc că sunt oameni care nu au picioare și și-ar dori picioarele mele, atunci sunt fericită că le am! Îmi propun să fiu fericită tot timpul, din lucruri simple, mărunte, și întotdeauna sunt fericită, atunci când ofer și nu aștept nimic, pentru că nu mai vreau să am așteptări.

Vezi și: Drama neștiută din viața Adrianei Trandafir. A sacrificat totul pentru iubire, dar el se însurase cu alta: „În noaptea în care am aflat, am albit”

Fericirea mea depinde de fericirea celor din jur, de fericirea oamenilor dragi, de calitatea timpului pe care îl oferă celor din jurul meu. Pentru mine, fericirea nu mai constă în lucruri materiale, am înțeles că nu o casă, o mașină te fac fericit, nu valoarea lucrurilor, ci ceea ce înseamnă ele cu adevărat. Faptul că am putut să fac meseria asta fără compromisuri, faptul că supraviețuiesc lucrurilor grele cu care am fost încercată de Dumnezeu, dar acum, gândindu-mă că am trecut prin toate astea, numai trecând prin ele, mi-am dat seama cât de fericită sunt acum.

Numai văzând ce înseamnă nefericirea, poți aprecia fericirea. Fericirea înseamnă că am putut că citesc multe cărți, să văd multe filme, să cunosc mulți oameni, să călătoresc și să văd multe locuri, să cunosc multe povești. Întotdeauna mă pregătesc, într-un fel, pentru a avea un as în mânecă, indiferent de situație. În afară de moarte, totul se poate rezolva și totul își are o rezolvare, totul are un mister pe care trebuie să-l înțelegi”, ne spunea îndrăgita actriță.

Citește și: Adriana Trandafir, despre momentele în care a fost în moarte clinică: „Pluteam deasupra mea și auzeam și vedeam tot. Dincolo a fost foarte bine”

Citește și: Interviu EXCLUSIV Adriana Trandafir – „Există viață și după pensie“