Andra Măruță a resuscitat o melodie lăsată moștenire de Dan Spătaru, un remake realizat împreună cu Andrei Bănuță. Piesa „Nu m-am gândit la despărțire” a urcat pe primul loc în trendingul de pe YouTube, strângând milioane d evizualizări.

Adrian Romcescu, despre Andra Măruță

Cântărețul și compozitorul de muzică ușoară din România o descrie pe soția lui Cătălin Măruță drept una din cele mai bune voci din România. Despre alți artiști la modă în ziua de azi, maestrul Romcescu nu are o părere tocmai bună.

Contactat de FANATIK pentru a explica de ce melodiile vechi prind tot mai mult teren, Adrian Romcescu a mărturisit că piesele de altădată sunt mai valoroase în primul rând pentru că există o compoziție clară și au acel ceva ce lipsește multor compoziții moderne.

În opinia lui Romcescu, o piesă cu adevărat prețioasă este cea care îți rămâne în minte, pe care o poți fredona chiar și peste ani buni de la lansarea ei. Andra Măruță a trecut ”examenul” lui Adrian Romcescu. Interpretul de muzică ușoară nu are, însă, o părere tocmai bună despre colegii acesteia de breaslă.

Prima treabă foarte valoroasă la o piesă este să îți rămână ceva în cap din acea piesă, să aibă un clenci. Trebuie să aibă acel ceva care rămâne în urechile oamenilor. Asta contează enorm.

Piesele de astăzi se bazează pe alți factori care atrag atenția tineretului. Există o ruptură foarte clară, majoră, între gusturile tineretului de astăzi și restul populației.

De exemplu, piesa lui Dan Spătaru (n.r.: cea la care Andra Măruță a făcut remake cu Andrei Bănuță) a fost un șlagăr și o să rămână multe piese de-ale lui Dan Spătaru.

Valoarea lor din punct de vedere vocal nu are timp. Sunt melodii evergreen. Bineînțeles că Andra este o artistă foarte mare, cu care am avut un succes foarte mare la melodia „Rămâi cu mine”, a declarat Adrian Romcescu.

Ea poate aborda absolut orice gen”

E o solistă extrem de valoroasă, una din foarte puținele soliste de azi. Ea poate aborda absolut orice gen, inclusiv populară, muzică lăutărească veche.

E un artist complex din punct de vedere vocal. Categoric o apreciez.

E bine să aduci în atenția publicului piese mari, care au fac parte din repertoriul clasic al muzicii ușoare românești”, a mai spus Adrian Romcescu .

Mai mult, Romcescu spune că nu ar strica o reevaluare a altor melodii interpretate de Dan Spătaru și nu numai! Doar că, delicat, sugerează că cei care vor să resusciteze asemenea compoziții trebuie să aibă talent.

„Și astăzi dacă faci o variantă la „Drumurile noastre” sau „Nicio lacrimă” de la Dan Spătaru vor prinde, și nu numai de la Dan Spătaru. Vor fi succese garantate. Sunt parte din sufletul nostru de român și din spiritualitatea noastră”, a mai spus celebrul compozitor.

Rugat să povestească despre viața sa profesională acum, la 67 de ani, având în vedere că trendurile muzicale nu mai seamănă deloc nici măcar cu cele de acum 5 ani, Adrian Romcescu a fost extrem de sincer. A spus că găsește tot mai rar artiști cu care poate colabora.

Adrian Romcescu: „Cam mult tupeu în generația asta nouă”

În opinia lui Romcescu, Andra Măruță, de pildă, e o raritate în muzica românească. Mulți artiști din generația nouă, poate chiar mai puțin talentați, au un tupeu pe care cântărețul nu îl poate înțelege.

Eu am să colaborez în continuare muzical cu artiști, tot în stilul și în maniera mea. Din păcate sunt din ce în ce mai puțini soliști cu care pot să lucrez la piesele mele. Trendul de astăzi este unul dezastruos, în care primează alte valori, mai puțin acele valori vocale.

Alte lucruri primează astăzi. Cam mult tupeu în generația asta nouă! O infatuare de multe ori nejustificată, de cele mai multe ori”, a mai spus marele artist.

Vazi și Adrian Romcescu se întoarce definitiv în România după 30 de ani: ”Cele mai mari satisfacții tot aici, în România le-am avut” Își aduce aici și nevasta daneză

Citește și:

Mihai Trăistariu trăiește cu o mare vină legat de fratele său, pictorul: ”Din cauza mea el nu mai vede bine”

Cum arată azi “cea mai frumoasă fată din lume”. Thylane Blondeau e în continuare superbă, lucrează ca model și vine dintr-o familie celebră