Adrian Năstase: „Glonţul acela a trecut la un milimetru de carotidă”

„Am considerat că în 20 iunie eu am început o a doua viaţă. Semnele pe care le port pe corp arată că a fost un lucru foarte adevărat. Glonţul acela a trecut la un milimetru de carotidă.
Lucrurile sunt parţial aşa cum au fost descrise. A fost o şansa că aveam revolverul în buzunarul stâng şi l-am scos cu mâna stângă. Ofiţerul de poliţie era în faţa mea. (…) Din păcate sau din fericire, scoţând revolverul cu mâna stângă, înainte să-l schimb în mâna dreaptă, ofiţerul s-a repezit şi m-a dărâmat. În final, am reuşit cu mâna stângă să îndrept revolverul spre mine, dintr-un unghi foarte ciudat, de jos, şi încercând să-l protejez şi pe el. Aş vrea să-i mulţumesc acelui ofiţer de poliţie. Îi datorez şi lui faptul că stăm acum de vorbă” a mai declarat Adrian Năstase”, povestea, Adrian Năstase, în trecut, despre momentul din 20 iunie 2012.

Adrian Năstase, mesaj bizar la 10 ani de la ziua în care a încercat să își ia viața

Luni, 20 iunie 2022, fostul premier al României a revenit cu un mesaj pe blog și pe Facebook. Deși și-a dorit să uite acea zi, amintirile îl chinuiesc și în fiecare an „comemorează” actul pe care l-a comis.

„Au trecut zece ani de atunci. Uitasem semnificația acestei zile. O pusesem într-un sertar și aruncasem cheia. Cu tot cu Băsescu, Morar, Stanciu, Ionuț Matei. O prietenă mi-a reamintit-o printr-un mesaj. Și îmi revin amintirile. Anunțarea deciziei, telefonul lui Rus, decizia mea. În sfârsit…

Iar apoi „intelectualii lui Băsescu”, din față blocului, mânjiti în derâdere cu ketchup. Și decizia mea de a nu merge, ca un bătrân chinez, pe malul râului, asteptând semnele justiției divine”, a scris Adrian Năstase, pe blog.

adrian-nastase-2SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Pe 20 iunie 2012 Adrian Năstase a încercat să se sinucidă la locuinţa sa din strada Zambaccian

Pe 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

După condamnarea sa, doi ofiţeri de poliţie au mers la locuinţa lui Năstase, pentru a pune în executare mandatul şi a-l duce la penitenciar. La scurt timp după venirea celor doi ofiţeri, fostul premier a încercat să se sinucidă, la locuinţa sa din strada Zambaccian, cu un revolver Smith &Wesson, calibru 38 special.

Năstase a fost internat la Spitalul Floreasca în 20 iunie 2012 şi operat o zi mai târziu, rămânând în unitatea medicală până în 26 iunie, când a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova, pentru executarea pedepsei.

În 18 martie 2013, Năstase a fost eliberat din penitenciar, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui de eliberare condiţionată.

Adrian Năstase, de două ori bunic și de două ori socru mare

În cei 10 ani care s-au scurs, de la ziua în care Adrian Năstase voia să își încheie socotelile cu viața, fostul premier a avut parte numai de momente frumoase în familie. Luna aceasta, Adrian și Dana Năstase sîrbătoresc 37 de ani de căsnicie. Cei doi au împreună doi băieți, pe Mihnea și pe Andrei, care la rândul lor și-au întemeiat familii. Andrei este căsătorit cu Biana Ciuvăț, fost manechin, antreprenoare și fiică de demnitar, care a născut doi băieți. Micuții Nicolas și Filip-Mihail au 5 respectiv 3 ani.

Mezinul soților Năstase, Mihnea, s-a căsătorit și el anul trecut cu o fostă campioană la atletism. Corina Corolevschi, supranumită „Prințesa Constanței”, este fiica lui Constantin Corolevshi, care are afaceri în turism, export de cherestea şi reparaţii navale. Corina a fost sportivă de performanță, începând de la 9 ani, însă s-a oprit în 2011. A devenit campioană balcanică la ștafeta de 4×100 metri, dublă campioană națională la 60 metri, campioană națională la 200 metri și campioană națională cu ștafeta de 4x3x2x1. Din cauza unei accidentări însă, a fost nevoită să se retragă din această activitate.

Citește și: Poză rară cu Adrian Năstase, nurorile, băieții și nepoții. Familia s-a reunit la ziua Danei Năstase

Citește și: Cine este și cum arată viitoarea noră a lui Adrian Năstase. De ce i se spune ”Prințesa Constanței”