Pe 1 februarie 2023, Adrian Daminescu (66 de ani) anunța că se confruntă cu grave probleme de sănătate. A suferit în tăcere, cu discreție, dar a decis să vorbească despre diagnosticul crunt. „Acum sunt bine. Am cancer la plămâni. Mă voi întoarce pe scenă, nu am renunțat. Acum am însă o perioadă de post tratament, în care trebuie să stau mai cuminte”, declara atunci cântărețul, pentru Impact.ro.

O lună mai tâziu, artistul urca pe scenă vizibil afectat de boală, tuns zero, dar cu același șarm pe care nu i-l poate lua nimeni și nimic. Adrian Daminescu a cântat alături de colegii de generație la inaugurarea Casei de Cultură „Doamna Chiajna”, din localitatea cu același nume, din județul Ilfov.

Au trecut trei luni de atunci și iată cum se simte și cum e cu moralul. Solistul abia așteaptă să își reia marea lui pasiune, pescuitul. „Cum am fost bolnav vreo doi ani de zile, nu am putut să ies din casă. Și abia așteptam momentul, să îmi revin. Nici nu aveam energia respectivă, ca să pot să ies afară. Eram ușor legumă. Acum am început să îmi recapăt musculatura, ca în orice boală de genul acesta, care te trântește la pământ de nu te vezi.

Am reușit să-mi pun musculatura înapoi și să-mi recreez rezistența necesară pentru a putea trăi. Acum am zis că vreau să merg neapărat la pescuit. E una dintre pasiunile mele și îmi face mare plăcere”, a povestit Adrian Daminescu într-un interviu recent pentru Fanatik.ro.

adrian-daminescuSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Adrian Daminescu: „Eu am scăpat de boală. Am avut noroc și de niște medici extraordinari”

„Am trecut printr-o perioadă foarte foarte grea. Eu am fost o viață sănătos. Viață de artist înseamnă viață de sportiv. Sună telefonul, ai geamantanul lângă ușă și ai plecat. Nu știu de ce m-am zbătut atât. Am făcut mai mult decât trebuia și asta obosește la un moment dat. Pe mine m-a ținut umorul și credința în Dumnezeu.

Eu am scăpat de boală. Am avut noroc și de niște medici extraordinari. Eu abia reușeam să mă scol din pat, dar îmi puneam halatul alb, eșarfă și o țigară electronică și ieșeam pe hol cu bolnavii și le făceam ședințe existențiale. Moartea face parte din viață, dar nu trebuie să ne gândim la ea, trebuie să avem alte idealuri”, a mai declarat Daminescu pentru Fanatik.ro.

Adrian Daminescu, aproape 40 de ani dedicați muzicii

Adrian Daminescu s-a născut pe 2 octombrie 1956 la Timişoara într-o familie de muzicieni, Constantin Daminescu (compozitor și dirijor) și Aznif Elisabeta Daminescu (soprană a scenei lirice).

Adrian Daminescu a făcut parte din mai multe formaţii, cum ar fi: “Pro Muzica”, “Helicoidal”, “Blitz”, “Columna”, cea din urmă înfiinţată în 1983, la Bucureşti. Debutul său oficial, ca interpret, are loc pe 15 februarie 1986, la Sala Polivalentă din Bucureşti, cu melodia “Un portret de fată”.

Printre cele mai frumoase și cunoscute melodii ale sale sunt: „Și m-am îndrăgostit de tine”, „Eu te voi iubi”, „Într-o zi!”, „România”, „Fata cu ochi verzi”, „Ochii tăi” sau „Îmi spui vorbe-n vânt”.

Citește și: Adrian Daminescu a dirijat o orchestră adevărată când avea 6 ani

Citește și: VIDEO Momentul șocant în care Mirabela Dauer a aflat că are cancer. „Dumnezeu e singurul care a stat alături de mine. Prietenii au dispărut”