Pe 1 februarie, Adrian Daminescu (66 de ani) anunța că se confruntă cu grave probleme de sănătate. A suferit în tăcere, cu discreție, dar a decis să vorbească despre diagnosticul crunt. „Acum sunt bine. Am cancer la plămâni. Mă voi întoarce pe scenă, nu am renunțat. Acum am însă o perioadă de post tratament, în care trebuie să stau mai cuminte”, a declarat cântărețul pentru Impact.ro.

Și iată că, la începutul lunii martie, artistul a urcat, într-adevăr, pe scenă, așa cum a promis. El a luat parte la inaugurarea Casei de Cultură „Doamna Chiajna”, din localitatea cu același nume, din județul Ilfov. A fost înconjurat de divele incontestabile ale muzicii românești, distinsele lui colege Angela Similea, Stela Enache, Dida Drăgan, Marina Voica.

Adrian Daminescu este oarecum schimbat din cauza tratamentului pe care îl face, s-a tuns zero, dar șarmul nu i-l ia nimeni și nimic. Îmbrăcat la patru ace, cu respect pentru public și pentru scenă, artistul a zâmbit permanent, iar în toate fotografiile este jovial și apare încadrat de colegele Stela Enache și Dida Drăgan (foto galerie).

Adrian Daminescu, apariție cu stil, alături de colegele de generație

Octavian Ursulescu, celebrul prezentator de evenimente, a povestit, într-un editorial pentru ultima-oră.ro, cum a fost la evenimentul de la Chiajna. Despre Adrian Daminescu a spus că descris drept un Adrian Daminescu „a afișat distincția unui adevărat lord”. Redăm, mai jos, un fragment din textul lui Octavian Ursulescu.

„În afara vedetelor muzicii ușoare au fost premiate și două reprezentante ale gazdelor, celebra campioană olimpică la judo Alina Dumitru și învățătoarea aproape nonagenară Maria Velicu, prin mâinile căreia au trecut mii de elevi recunoscători.

Dar, evident, ovaționați și aplaudați în picioare au fost corifeii muzicii ușoare, fiecare dintre ei introdus, inspirat, de un refren legat de numele lor: Marina Voica (compoziția proprie ”Într-un colț de cafenea”…din fericire afară nu plouă!), Corina Chiriac (”Strada Speranței” de Vasile Veselovski), Angela Similea (”Casa mea” de Ion Cristinoiu), Stela Enache (”Ani de liceu” de Florin Bogardo), Dida Drăgan (”Deschideți poarta soarelui” de Anton Șuteu), Adrian Daminescu (compoziția proprie ”România”, scrisă în 1990 în Anglia), Ovidiu Komornyik (compoziția proprie ”Ești mireasa vieții mele”).

Absolut incredibilă această alăturare de mari vedete ale cântecului, iar numărul lor ar fi sporit, dar Doina Spătaru a avut unele probleme de sănătate, iar Mirabela Dauer (”Cetățean de onoare” al comunei, fiindcă locuiește aici) era plecată la Botoșani, la un concert, firește însă trofeele le vor fi înmânate.

Artiștii aceștia care ne-au înfrumusețat existența au dat încă o dată dovadă de respect față de public și implicit de imaginea loc publică, abordând ținute de mare eleganță.

În zona feminină au fost admirabile ”puștoaica” Marina Voica, un adevărat fenomen (a venit special de la Breaza, unde locuiește), Stela Enache, Corina Chiriac și Angela Similea, iar Adrian Daminescu a afișat distincția unui adevărat lord”.

adrian-daminescuSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Adrian Daminescu are cancer pulmonar: „Boala te învinge dacă crezi în ea”

În ciuda diagnosticului dur, de cancer pulmonar, solistul nu a renunțat la viciul de a fuma și are și un mesaj pentru cei care trec printr-o astfel de problemă. „Să le dea Dumnezeu putere și să nu creadă în boală, în nenorociri. Vindecarea și chiar și boala vin de la cap. Toți tâmpiții ăștia te otrăvesc cu pozele și cu ce scrie pe pachetul de țigări. Eu și acum fumez, asta simt să fac. Boala te învinge dacă crezi în ea”, a mai spus solistul pentru Impact.ro.

Adrian Daminescu s-a născut pe 2 octombrie 1956 la Timişoara într-o familie de muzicieni, Constantin Daminescu (compozitor și dirijor) și Aznif Elisabeta Daminescu (soprană a scenei lirice).

Adrian Daminescu a făcut parte din mai multe formaţii, cum ar fi: “Pro Muzica”, “Helicoidal”, “Blitz”, “Columna”, cea din urmă înfiinţată în 1983, la Bucureşti. Debutul său oficial, ca interpret, are loc pe 15 februarie 1986, la Sala Polivalentă din Bucureşti, cu melodia “Un portret de fată”.

Printre cele mai frumoase și cunoscute melodii ale sale sunt: „Și m-am îndrăgostit de tine”, „Eu te voi iubi”, „Într-o zi!”, „România”, „Fata cu ochi verzi”, „Ochii tăi” sau „Îmi spui vorbe-n vânt”.

Citește și: Adrian Daminescu a dirijat o orchestră adevărată când avea 6 ani

Citește și: VIDEO Momentul șocant în care Mirabela Dauer a aflat că are cancer. „Dumnezeu e singurul care a stat alături de mine. Prietenii au dispărut”