Adrian Daminescu (66 de ani) anunță, prin intermediul publicației Impact.ro, că se confruntă cu grave probleme de sănătate. A suferit în tăcere, cu discreție, dar a decis să vorbească despre diagnosticul crunt. „Acum sunt bine. Am cancer la plămâni. Mă voi întoarce pe scenă, nu am renunțat. Acum am însă o perioadă de post tratament, în care trebuie să stau mai cuminte”, a declarat cântărețul pentru Impact.ro.
Adrian Daminescu are cancer pulmonar: „Boala te învinge dacă crezi în ea”
În ciuda diagnosticului dur, de cancer pulmonar, solistul nu a renunțat la viciul de a fuma și are și un mesaj pentru cei care trec printr-o astfel de problemă. „Să le dea Dumnezeu putere și să nu creadă în boală, în nenorociri. Vindecarea și chiar și boala vin de la cap. Toți tâmpiții ăștia te otrăvesc cu pozele și cu ce scrie pe pachetul de țigări. Eu și acum fumez, asta simt să fac. Boala te învinge dacă crezi în ea”, a mai spus solistul pentru sursa menționată.
În toamna anului 2021, Adrian Daminescu a fost scos de la conducerea Circului Metropolitan din București. „Cineva nu m-a mai dorit, cel mai probabil în funcția pe care am deținut-o timp de aproape un an. Nu cunosc cine a decis înlocuirea mea. Nu am cerut, dar nici nu mi s-au oferit explicații. Așa că nu știu a vă oferi, la rândul meu, explicații. Ce mi s-a reproșat, ce am făcut, bine sau rău, pe durata mandatului meu, nimic din toate astea nu mi s-au adus la cunoștință”, spunea el pentru Impact.ro.
Adrian Daminescu s-a născut pe 2 octombrie 1956 la Timişoara într-o familie de muzicieni, Constantin Daminescu (compozitor și dirijor) și Aznif Elisabeta Daminescu (soprană a scenei lirice).
Adrian Daminescu a făcut parte din mai multe formaţii, cum ar fi: “Pro Muzica”, “Helicoidal”, “Blitz”, “Columna”, cea din urmă înfiinţată în 1983, la Bucureşti. Debutul său oficial, ca interpret, are loc pe 15 februarie 1986, la Sala Polivalentă din Bucureşti, cu melodia “Un portret de fată”.
Printre cele mai frumoase și cunoscute melodii ale sale sunt: „Și m-am îndrăgostit de tine”, „Eu te voi iubi”, „Într-o zi!”, „România”, „Fata cu ochi verzi”, „Ochii tăi” sau „Îmi spui vorbe-n vânt”.
Citește și: Adrian Daminescu a dirijat o orchestră adevărată când avea 6 ani