Adrian Daminescu își amintește o întâmplare emoționantă, petrecută pe când avea vârsta de 6 ani, sâmbătă, de la ora 13:00, atunci când i se dezvăluie Florentinei Fântânaru așa cum este la „Dincolo de aparențe”. Copil fiind, interpretul s-a strecurat printre spectatori și a ajuns până pe scenă, unde a început să-l imite pe tatăl său care era dirijor.

„M-am dus în stânga, la arlechini, și-am început să dirijez și tata, din mână-n mâna, mi-a dat un sfert de baghetă. Publicul a fost înnebunit de chestia asta, la pauză nici nu a mai coborât cortina, toți artiștii mă aplaudau, a fost extraordinar. Peste două zile, tatăl meu a primit o înștiințare că eu nu mai am ce căuta în operă”, povestește Adrian Daminescu.

Violoncelul a fost una dintre marile iubiri ale artistului, instrument la care a cântat nu mai puțin de 16 ani. Ulterior, el l-a donat unui băiat extraordinar de talentat, care avea tot 16 ani. „La 30 de ani l-am dat unui băiat de 16 ani, care cânta foarte bine la violoncel. Eu aveam un Amati, cu un sunet foarte frumos, el avea un Reghin”, povestește artistul. Ultima dată, el a cântat la acest instrument într-o emisiune de televiziune alături de Mihaela Runceanu.

De ce a stat 7 luni în China în loc de câteva zile, așa cum plănuise, cum a cunoscut-o pe iubita lui, Dana, și în ce moment al vieții, cât de mult îi place să pescuiască și când a învățat că oricine poate fi înlocuit povestește tot astăzi, în emisiunea de la Antena Stars.

Credit foto: Facebook