Recent, acesta a dezvăluit că se confruntă cu o boală foarte dificil de gestionat, încă din adolescență. Iar aceasta ori a fost declanșată ori alimentată de faima sa. În orice caz, odată cu faima a venit și ea.

E vorba despre depresie. Invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, artistul în vârstă de 47 de ani, solist al trupei Vița de Vie, a vorbit despre bătălia sa cu depresia și despre modul în care această afecțiune îi influențează toată viața, inclusiv cariera.

În contextul în care tot mai multe celebrități dezvăluie că au experimentat sau se confruntă cu depresie și anxietate, Adi Despot a dezvăluit că el însuși trăiește cu această afecțiune mentală de mulți ani.

Oricât a încercat să scape de ea, totul a fost în zadar.

„Nu m-am documentat legat de depresie, pentru că, într-o oarecare măsură, sunt dependent de ea, în sensul că mă ajută efervescența ei, din punct de vedere creativ.

Pe de altă parte, oricât de trecut prin depresie, de-a lungul timpului, sunt și oricât de poate bun sfătuitor sunt în a scăpa de ea, realizez că depresia este ca un vierme de care nu scapi niciodată.

Sunt perioade în care intră într-o stare latentă, dar, din când în când, se trezește la viață, iar, în momentul în care se trezește la viață, oricât de mult ai ști tu despre ea și ce ar trebui să faci, și cum să o eviți, și cum să o pui la somn, ea e acolo.

Chiar azi dimineață, în timp ce mă plimbam cu cățelul, mă gândeam, dacă nu cumva, câteodată, am eu nevoie de ea și o trezesc, pentru a mă simți poate special sau poate a mă simți mai viu decât sunt în momentul respectiv”, a explicat cu sinceritate Adrian Despot.

Soția lui, Lisa Despot, a fost cea care l-a sprijinit în timpul celor mai dificile perioade. Cei doi s-au căsătorit în anul 2003 și relația lor a fost un adevărat stâlp pentru artist.

Primele semne. Așa a început totul

Adrian Despot a povestit că primele semne ale acestei afecțiuni le-a avut la vârsta de 19 ani, când a început să pătrundă în lumea artistică. Artistul a recunoscut că nu își dorea să ajungă vedetă și să aibă faimă. Inevitabil, asta s-a întâmplat.

„Când am avut prima emisiune în 1995, de a doua zi, oamenii se uitau la mine pe stradă și eu nu eram pregătit pentru lucrul ăsta. Atunci, depresiile și angoasele mele au explodat.

În camera aceea extrem de mică, eram eu, cu chitara, în universul meu. Nu aveam nevoie de faimă, nu aveam nevoie de bani, nu voiam să fiu artist, nu căutam toate lucrurile acestea”, a mărturisit Adrian Despot, rememorând acele timpuri. De atunci, lucrurile doar s-au agravat.

Vezi și Interviu cu Adi Despot: „Urăsc banii!”

Citește și:

Mamă a doi copii și actriță full-time, Tily Niculae trece prin emoțiile sesiunii. Artista e studentă pentru a doua oară!

Cum s-au îmbrăcat vedetele la petrecerea VIVA. Cele mai senzuale și excentrice apariții