Sechelele accidentului cerebral, limitat şi reversibil, pe care l-a suferit Deneuve în timpul filmărilor la noul său lungmetraj în regia lui Emmanuelle Bercot au fost stăvilite, însă recuperarea va fi dificilă din cauza unui regim de viaţă nesănătos dus de actriţă, de consumul excesiv de alcool şi de tutun şi de creşterea în greutate.

Potrivit rudelor sale, Deneuve mănâncă, bea şi se odihneşte acum în mod corespunzător. Dar recuperarea sa definitivă va fi mai lungă decât s-a prevăzut.

De asemenea, nu e nicio șansă să reia filmările în perioada imediat următoare. După ce va fi externată, și nu s eștie când se va întâmpla asta, va avea nevoie de mai multe săptămâni înainte de a-şi putea relua viaţa normală. Ea va trebui, în primul rând, să ţină o cură de slăbire, să renunţe la tutun, la consumul de alcool şi „la plăcerile mesei”.

„Creierul său funcţionează bine, recuperarea îşi continuă cursul, dar mai lent decât era prevăzut. Nu are niciun deficit locomotor, dar va trebui să respecte un regim de odihnă mai mult sau mai puţin forţat”, a comentat o sursă medicală.

În vârstă de 76 de ani, Catherine Deneuve va trebui astfel să înceapă „o nouă viaţă” renunţând la excesele pentru care ”plăteşte” acum.

”Catherine a iubit, a mâncat şi a băut mult, foarte mult, de peste 50 de ani”

Când prietenii, rudele şi vecinii actriţei vorbesc despre viaţa ei de excese se referă la obiceiuri nesănătoase care vin de demult. O mai veche prietenă a actriţei a rezumat totul în câteva cuvinte: „Catherine a iubit, a mâncat şi a băut mult, foarte mult, de peste 50 de ani (…) Dar, la vârsta ei, excesele până la urmă se plătesc”.

Excesele şi-au lăsat amprenta și asupra fizicului său, acesta devenind tot mai rotunjor, şi asupra chipului, care are nevoie de tot mai multe ajustări estetice. Chiar şi mobilitatea ei a fost afectată, actriţa fiind nevoită să se sprijine tot mai frecvent de braţul cuiva pentru a nu recurge la un baston.

Vezi și De ce nu a crezut-o nimeni pe Catherine Deneuve că se simte rău. Actrița avea accident vascular cerebral, dar personalul medical o privea ca și cum nimic nu se întâmplase

Citește și: