Talentata actriță, ce a fost premiată de Televiziunea Română cu un trofeu norific de  excelență pentru întreaga carieră, a venit însoțită în emisiune de soțul ei, Andrei Ionescu.

Ileana Stana Ionescu a dezvăluit în emisiunea de la TVR 2 că a cerut să fie scoasă din toate spectacolele pe care le juca pentru că în luna spetembrie a împlinit 82 de ani și a decis că e cazul să renunțe, vrând să se retragă din teatru în glorie. După 60 de ani de carieră, marea doamnă a comediei românești susține că a venit timpul să lase locul colegilor ei mai tineri.

Adevăratul motiv pentru care marea actriță Ileana Stana Ionescu a decis să se retragă din teatru. A dezvăluit totul în directSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Vrea să-și petreacă ultimii ani de existență alături de soțul ei

„Am vrut să renunţ acum, ca să fiu în amintirea oamenilor aşa cum sunt astăzi. Am zis să întrerup teatrul, să trag cortina, cum se spune acum. Nu se poate şti ce-ţi oferă viaţa. Nu aş vrea să-mi pun colegii într-o situaţie neplăcută. Vreau să-şi aducă aminte de mine fermă, în putere, aşa cum am terminat de fapt teatrul, cum am ieşit din el”, a povestit Ileana Stana Ionescu la emisiunea de la TVR 2.

Ileana Stana Ionescu a decis că este mai bine ca ultimii ani de viaţă să îi petreacă acasă, cu soţul ei, Andrei Ionescu. „Am fost alături de soțul meu în cele mai minunate întâmplări ale vieții și vreau să cred că și de acum încolo vom fi alături mereu”, a spus marea actriță.

Ileana Stana Ionescu și soțul ei sunt împreună de 61 de ani

 

De altfel, Ileana a mărturisit că viața profesională și cea personală s-au îmbinat perfect.

„Am avut o mare șansă. Poate Creatorul e vinovat de tot acest noroc al meu. Soțul meu a fost o persoană care a însemnat foarte mult pentru mine în profesie. M-a ajutat foarte mult, m-a sprijinit foarte mult, m-a încurajat foarte mult și a avut întotdeauna foarte multă dreptate în toate propunerile pe care mi le-a făcut. Încheindu-se viața cu toate exemplele pe care le-am oferit pe scenă, acum mă voi restrânge la viața pe care ne-o oferă familia, căsuța, Dumnezeu cu toate drăgălășeniile lui și alături de soțul meu să petrecem ultimii ani ai existenței, care mai sunt câțiva, cât o să vrea Dumnezeu să mai aprobe să existăm și să ne bucurăm de tot ce e în jurul nostru”, a mai spus doamna teatrului românesc.

 

Marea actriță și soțul ei sunt împreună de mai bine de șase decenii, au trăit  61 de ani în iubire și după atâta timp par îndrăgostiți ca în prima zi și au un respect imens unul față de celălalt. Ei au o poveste de dragoste ca în filme. Actriţa şi bărbatul din spatele succesului ei au dezvăluit  care este secretul prin care au rezistat unul lângă celălalt o viaţă de om. „Nu avem nici un secret, dar eu și soțul meu nu am avut de împărțit niciodată lucruri care nu se putea împărți sau probleme care nu se puteau rezolva. Și am avut marea șansă, pentru că eu am un temperament mai diferit de al lui. Eu sunt mai vulcanică, el mai înțelept, și a fost întotdeauna în viața mea un echilibru teribil și îi mulțumesc din toată inima pentur tot ce mi-a dăruit. M-a cucerit cu tot ce a făcut. Orice gest făcea avea o explicație de nota 10”, a mărturisit Ileana și într-o altă emisiune.

Andrei Ionescu a mărturisit că la ei în casă niciodată nu s-a vorbit urât și nu s-a țipat.

„Ne-am cunoscut absolut întâmplător, la teatru. Când am început eu teatru”, a povestit Ileana, fiind completată de soțul ei: „Eu eram deja la teatru. Era un spectacol din care lipsea personajul principal feminin. Se transferase în altă parte. Era piesa Școala Femeilor. Și atunci actorul principal, matur, zice: Domne, hai să o încercăm pe fătuca asta că arată bine. Și ea, în inconștiența ei, a intrat cu o dezinvoltura extraordinară, a fost foarte bună. Avea 19 ani”.

„.Avem un fiu plecat în America, cu care ţinem legătura săptămânal, telefonic, datorită tehnologiei. Suntem mândri că avem unnepoțel. Avem un nepoțel de 8 ani. Au fost aici şi au stat cu noi trei săptămâni”, a povestit și soțul actriței Ileana Stana Ionescu la emisiunea de la TVR 2.

 

 

Citește și: