Ducesa de Sussex și prințul Harry au mărturisit că în familia regală au existat îngrijorări cu privire la cât de negru va fi copilul lor, iar Meghan a lăsat de înțeles că acesta a fost și motivul pentru care micuțul Archie nu a primit titlul de prinț, așa cum au primit și copiii prințului William cu Kate Middleton.

Mai mult, ducesa a ținut să sublinieze că titlul de prinț era dreptul din naștere al lui Archie. Meghan a mai spus că Palatul Buckingham a refuzat să acorde protecţie lui Archie, deşi aceasta este tradiţia.

Însă, adevărul este altul și specialiștii regali susțin că soția prințului Harry se înșală.

Citește și: Prima reacție după interviul dat de ducii de Sussex la Oprah. Cine i-a cerut scuze public lui Meghan?

Când va deveni Archie prinț?

„Ei nu au vrut ca el să fie prinţ.(…) Ne-au zis că nu îi vor oferi protecție și nu îi vor da titlu. Au existat conversaţii despre cât de închisă ar putea fi culoarea pielii lui atunci când se va naşte”, a declarat ducesa în interviul de la CBS.

Meghan a refuzat să dezvăluie numele persoanelor care au făcut acele declaraţii, la fel şi prinţul Harry.

Cu toate acestea, potrivit unui decret regal ce datează de mai bine de un secol susține că doare membri regali din linia directă a succesiunii pot dobândi titlu de prinți sau Alteță regală, ceea ce îl exclude automat pe Archie.

În conformitate cu regulile stabilite de regele George al V-lea în 1917, doar fiul cel mare al prințului William și al lui Kate Middleton, prințul George, ar fi trebuit să primească titlul de prinț.

Cu toate acestea, regina a intervenit înainte de nașterea lui George, în 2013, și a emis o scrisoare de brevet pentru a se asigura că frații lui George, Charlotte și Louis, vor avea, de asemenea, titluri potrivite, în calitate de copii ai viitorului monarh- prințul William, care este al doilea în linia succesiunii la tron, după tatăl lui.

Citește și: Prințul Harry și Meghan Markle au dezvăluit sexul bebelușului. Dezvăluiri dureroase despre decizia lor de a părăsi familia regală

Potrivit regulilor impuse de regele George al V-lea, Archie va putea să dobândească titlul de prinț sau de Alteță regală, doar după ce bunicul lui, prințul Charles va deveni rege.

Așadar, surse apropiate Palatului au arătat că Archie nu avea dreptul de naștere pentru a fi prinț, dar va putea devevni atunci când Charles va urca pe tron, potrivit The Sun.

Cu toate acestea, mulți s-au întrebat atunci de ce fiicele prințului Andrew, Beatrice și Eugenie au primit titlul de prințese, deși nu fac parte din linia directa. Experții susțin însă că ele au primit aceste titluri regale pentru că tatăl lor este fiul monarhului, regina Elisabeta a II-a.

Citește și:

15 ani fără Laura Stoica. Ce i-a spus artista unei prietene cu o lună înainte să moară

A devenit tată pentru a doua oară. Prima imagine cu bebelușa