P.1. Codul Bunelor Maniere spune:
“Ceea ce am plătit, dar nu am mâncat sau nu am băut, nu se ia acasă. Deși se obișnuiește, mai bine nu-i cerem ospătarului să ne pună la pachet, nici măcar pentru câinele sau pisica de acasă.
Este o economie inutilă și cu siguranță animalele de companie de acasă, la care ținem atât de mult, nu știu că am fost la restaurant fără ele, deci sigur nu se vor supăra pe noi.”

P.2. Sosurile.
Codul ne recomandă să nu punem sosurile pe friptura, dar nici pe piure, orez sau alte garnituri (macaroane, sote de legume, etc) deoarece este inestetic. Se pun in farfurie (sau într-un recipient mic) și se introduc bucățile de carne tăiate pe rând.

P.S. Acest video face parte dintr-o serie de Reels, din care vom învața împreună, lucruri elementare despre cum să adoptăm un comportament potrivit în societate. Pe unele le cunoaștem deja, însă pe altele le vom descoperi, tot împreună, pe parcursul acestor episoade, sper eu folositoare și de implementat într-o societate cât mai civilizată.

„Tu iartă-mă, Adelina, că sunt în stare de aşa «ţărăneală» cum zici, dar nu-mi place risipa”

Reacțiile românilor nu au întârziat să apară în comentarii, iar postarea Adelinei a strâns aproape 800.000 de vizualizări. Și Cristina Ich, un alt influencer cunoscut, i-a scris Adelinei un mesaj: „Cu tot respectul, dar nu cred că face cineva asta”, i-a comentat Ich, adăugând și câțiva emoji care râd cu gura până la urechi. Redăm mai jos câteva comentarii de la postarea Adelinei.

„Nici în cele mai scumpe restaurante din Londra (unde locuiesc de 13 ani) nu am văzut vreo problemă cu oamenii care să ceară ospătarului să pună la pachet ceva. Totuși risipa e o ignoranță mai mare și ar putea fi considerată o mai mare lipsă de educație și o lipsă de informare”.

„Mi s-a întâmplat şi mie să comand o pizza la restaurant şi să nu pot mânca decât o felie sau două. Şi, da, ca o ţărancă ce sunt, am cerut să iau restul pentru acasă. Dacă lăsam acolo pizza aia mare, rumenă şi frumoasă de 28 de cm aveam impresia că las şi portofelul. Reminiscenţe din comunism, ce vrei? Tu iartă-mă, Adelina, că sunt în stare de aşa «ţărăneală» cum zici, dar nu-mi place risipa”.

„În Italia, de exemplu, multe restaurante/pizzerii întreabă daca dorești să duci acasă și au cutii doar pentru așa ceva. Mai ales când ești cu copiii și nu s-au atins de mâncare”.

adelina-pestrituSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Reacție acidă și pe site-ul Cronicii Cârcotașilor

„Adelina Pestrițu spune că e lipsit de maniere să cerem la pachet mâncarea rămasă în farfurie la restaurant. Pe bune? La ce foamete se anunță, aș cere și mâncarea de la mesele vecine. Doamna Pestrițu, tocmai am fost în Franța, patria manierelor. Cereau ăia la pachet și piureul. Dar ce zic eu piureul, cereau și florile din vază. Mi s-a părut că unii au cerut și țânțarii de pe bec. Știți cum e la ăștia prin Europa, insectele sunt deja în meniu”, scrie pe site-ul cunoscutei emisiuni „Cronica Cârcotașilor”, de la Prima TV.

Citește și: Adelina Pestrițu, petrecere grandioasă pentru fiica ei. Zeny a împlinit 4 ani și a fost sărbătorită cum nu s-a văzut în România

Citește și: VIDEO Adelina Pestrițu și Monica Bârlădeanu au încins ringul la un botez de lux, în rochii de Oscar. Unde au petrecut divele