Ada Dumitru a fost eliminată de la Survivor, în ediția din 28 martie, așa că a putut sta de vorbă cu fanii, pe Tik Tok, unde a făcut și câteva dezvăluiri despre condițiile din junglă. Actrița a părăsit concursul la indicațiile medicilor, pentru că problemele ei cu ovarele s-au acutizat. Ada Dumitru a dezvăluit că toate fetele din concurs au rămas fără menstruație și se confruntă cu grave dereglări hormonale.

Faimoasele și Războincele se confruntă cu grave dereglări hormonale

„Nu ni s-au dat pastile (n.r. pastile pentru oprirea menstruației). Nouă nu ne mai vine menstruația pur și simplu. În secunda în care nu te mai hrănești cu proteină, nu-ți mai vine ciclul. În ianuarie a venit o tură de ciclu, la toate fetele. Apoi nimic, nimic, la revedere! Eu am ieșit, așa cum știți, din cauze medicale. E o problemă la ovare și nu mai puteam. Nu ține de mine. Nu mai puteam să stau la probe, să stau nemâncată. Eu mai voiam să stau. Medicii au considerat că nu mai trebuie să rămân”, a dezvăluit Ada Dumitru pe TikTok, potrivit Fanatik.ro.

„Țineam orezul în apă de mare, să fie sărat, că altfel nu îl puteam mânca. În afară de orez, am mâncat și cocos, de asta eram fetele balonate”, a mai spus Ada Dumitru.

„După jocuri ne duceau pe insulă. Dimineața, ne dădeau trezirea la 6, 6.30. Ne luau iar la jocuri”, a mai spus Ada Dumitru despre ceea ce nu se vede pe post.

carmen-grebenisanSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Același lucru l-a povestit și Maria Constantin, atunci când a ieșit de la Survivor. „Despre menstruație pot să vă spun că e o chestiune medicală. Nu ne dădeau pastile care să oprească ciclul, nu se întâmplă așa! Pot, însă, să vă spun că pentru o femeie se produc niște modificări hormonale, cu cât stai mai mult în concurs.

Eu nu am avut schimbări hormonale, pentru că nu era cazul. La o săptămână nu se văd aceste schimbări. Domnul Teo, domnul doctor, mi-a explicat foarte bine de ce se întâmplă aceste schimbări: din cauza lipsei mâncării, pentru că na, corpul trebuie să-și ia de undeva vitamine și resurse. La femei, după o anumită perioadă petrecută la Survivor, nu le mai vine menstruația, asta se întâmplă”, a povestit Maria Constantin, pe rețelele sociale.

O altă problemă vizibilă la toate concurentele de la Survivor este edemul de la nivelul feței. Toate au sau au avut fața umflată, roșiatică, arsă de soare, plină de iritații și de înțepături. De fapt, această inflamație la nivelul feței are legătură cu alimentația precară.

De ce s-au umflat așa la față concurentele de la Survivor

Dr. Oana Dumitrache, medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice are o explicație pentru aceste transformări prin care au trecut concurentele de la Survivor. De ce s-au umflat atât de tare la față? „Laptele de cocos, cu toate că are un indice glicemic mic, fiind mai lent absorbit în organism, are totuşi 70%- 80% sucroză, adică tot zahăr. Acesta suprasolicită pancreasul, creşte nivelul insulinei şi rezistenţa la insulină. Astfel, apar afecţiuni asociate ficatului gras şi sindromului metabolic”, a explicat medicul, pentru Click!

„Alte boli legate de sindromul metabolic şi care pot fi declanşate de un consum prea mare de zahăr sunt: diabetul de tip 2, bolile de inimă, hipertensiunea sau sindromul ovarian polichistic. Apoi, consumul de lapte de orez constituie un risc pentru expunerea zilnică la arsenic inorganic şi ar putea avea drept consecinţă un aport excesiv de mangan din dietă.

Manganul este un oligoelement esenţial pentru metabolismul glucidic şi lipidic şi pentru sănătatea sistemului osos, din păcate cu risc de bioacumulare şi intoxicaţie acută şi cronică. Astfel, carenţele de fier, calciu, magneziu vin la pachet. Pe de altă parte, poţi face o reacţie alergică sau intoleranţă la nuca de cocos, cu peristaltism slab al tractului digestiv, tulburări digestive, greaţă şi, uneori, dureri de cap”, a explicat, pentru Click!, Dr. Oana Dumitrache, medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Citește și: Cum se epilează, de fapt, concurentele de la Survivor. Vica Blochina spune tot adevărul nevăzut la TV

Citește și: Maria Constantin, despre condițiile de igienă de la Survivor: „Te schimbi acolo, în spate, de față cu toți”. Ce au avut voie să își ia de acasă