Într-un interviu pentru emisiunea „Good Morning Britain“, Tom Bower a declarat că este de părere că  că mesajul transmis recent de Harry şi Meghan reprezintă o ameninţare pentru monarhia britanică. În plus, el precizează că Meghan Markle „este un nimeni în afara familiei regale“. Acesta a făcut astfel de comentarii după ce Meghan și Harry au dat un comunicat oficial, în care o atacau pe regină după ce le-a interzis să folosească cuvântul royal, în numele brandului lor, „Sussex Royal”.

 

„Meghan primeşte ceea ce Meghan vrea. Mesajul a fost unul plin de dispreţ, a fost furie pură care a venit din partea ducesei Meghan. A fost jignitor pentru Regina Elisabeta. Ceea ce este cu adevărat demn de dispreţ este faptul că s-a căsătorit recent cu un membru al familiei regale, tocmai ca să dea bir cu fugiţii în scurt timp. Dar vrea să plece în urma unor condiţii impuse de ea. Ceea ce este important acum este protejarea imaginii familiei regale britanice. Acest cuplu este în mod cert patronat de Meghan, iar ea vrea să comercializeze familia regală britanică. Nu are niciun status în afara familiei regale britanice. Toată viaţa ei s-a comercializat pe sine însăşi“, a declarant  biograful.

Un jurnalist invitat, de asemenea, în platoul emisiunii „Good Morning Britain“ a încercat să-l contrazică, precizând că Meghan devenise o actriță de success înainte de căsătoria cu Harry. Ea a renunțat să mai joace în serialul „ Suits ” care a făcut -o celebră pentru a deveni soția prințului Harry, însă biograful a continuat atacul la adresa ducesei de Sussex.

„Cariera ei era pe terminate înainte de a se căsători cu prinţul. Nu vrea decât să scoată bani de pe urma familiei regale“, a continuat biograful.

Ducii de Sussex vor  renunță oficial la statutul lor de membri seniori regali pe 31 martie, când vor înceta să o mai reprezinte pe regină şi vor deveni independenţi din punct de vedere financiar.

Harry şi Meghan o  acuză că regina încearcă să-I intimideze cu măsurile pe care le ia împotriva lor și susțin că pe ei îi tratează diferit față de alţi membri ai familiei regale, care au avut parte de mai multă înţelegere şi îngăduinţă decât ei

Ducele şi ducesa de Sussex ar fi preferat să continue să o reprezinte şi să o sprijine pe Majestatea Sa Regina, chiar dacă într-o măsură mai redusă, fără a primi finanţare din fonduri publice. Deşi există un precedent creat de alţi membri ai familiei regale care şi-au dorit locuri de muncă şi în afara instituţiei, pentru ducele şi ducesa de Sussex s-a stabilit o perioadă de probă de 12 luni.

 

Experții regali consideră că acest comunicat reprezintă un nou dezastru de PR pentru cuplu.

„Nu fac decât să evidenţieze neînţelegerile cu Palatul într-un mod care nu ajută pe nimeni“, a comentat Richard Fitzwilliams, comentator regal şi editor.

Ducii de Sussex au anunțat pe 8 ianuarie că renunță la rangul de seniori regali pentru a deveni independenți financiar și pentru a putea să-și petreacă timpul și în Canada. Însă, regina nu a fost de accord cu planul lor și au fost nevoiță să iasă definitive din familia regală. Ei o vor mai reprezenta pe regină doar până pe 31 martie.

 

Citește și: