A murit actrița Valeria Ogășanu, mama celebrului compozitor Mihai Ogășanu și soția actorului Virgil Ogășanu (82 de ani). Femeia s-a stins duminică, 26 februarie, la locuința familiei, de la Cornu.

Actriţa Valeria Ogăşanu a murit din cauza unui cancer galopant

„Azi, la ora 9 dimineața, mama mea dragă a încetat din viață, a plecat la Cer, după o luptă dură, de doi ani, cu cancerul. În ultima perioadă începuseră suferința și durerile, i-a fost din ce în ce mai greu.

Așa a vrut Dumnzeu să se întâmple. Pe tata îl susținem cât putem, și el suferă enorm, s-au iubit, s-au adorat toată viața, a fost o iubire imensă. Niciodată nu ești pregătit pentru astfel de momente grele, iar când îți mor părinții este foarte dureros. Odată cu moartea mamei simt că s-a rupt o bucățică din mine, din inima mea, acesta este sentimentul. Mama va fi înmormântată marți, la ora 12.00, în cimitirul din comuna Cornu.

A avut o formă rară de cancer, care i-a împânzit tot corpul, care nu i-a permis nici să fie operată, a fost ceva galopant. Ultimele zile a vrut să le petreacă nu în spital, ci cu noi, la căsuța din Cornu, aici a vrut să fie înmormântată, la Cornu”, a declarat fiul, Mihai, Ogășanu, pentru Playtech.ro.

Valeria și Virgil Ogășanu, alături de fiul lor, MihaiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

„Ne-o amintim cu drag din filme precum „Fraţii Jderi”, „Fram” sau „Trandafirul galben”, dar şi din spectacolele de pe scena teatrului „Bulandra” din Bucureşti. Sincere condoleanţe, putere şi pace în suflet familiei şi tuturor celor apropiaţi!”, a transmis Ministerul Culturii. 

Valeria Ogăşanu s-a născut la 23 septembrie 1946 în Bucureşti, România. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografie şi a fost căsătorită cu actorul Virgil Ogăşanu. Actriţă a Teatrului Bulandra din 1969, a interpretat peste 30 de roluri în spectacole importante ale teatrului, ultimul fiind rolul Kate, pe care l-a jucat alături de soţul său – Virgil Ogăşanu – în spectacolul „Pe lacul auriu” de Ernest Thompson, regia Dinu Cernescu, în 2017.

Citește și: Virgil Ogășanu și întreaga familie, la un pas de tragedie din cauza Covid. Au fost internați cu toții la Spitalul Colentina

Citește și: 10 actori din România care au murit în 2022. Scena e mai săracă fără ei