Locke a avut o relaţie controversată de peste un deceniu cu Clint Eastwood. Acesta a fost și cel care i-a ofetrit primul rol, în „The Outlaw Josey Wales”. Ulterior, a jucat cu Clint Eastwood în mai multe filme, ajungând să fie și nominalizată la Oscar.

Sondra Locke, inișial Sandra Louise Smith, s-a născut în 1944 și a crescut în Shelbyville, Tennessee. Şi-a schimbat numele în Sondra la începutul anilor 1920 şi a câştigat un concurs de talente în 1967 pentru un rol în adaptarea romanului lui Carson McCullers „The Heart Is a Lonely Hunter”.

Locke a jucat în „Cover Me Babe”, „Willard”, „A Reflection of Fear” şi „The Second Coming of Suzanne” şi a avut roluri în seriale de televiziune precum „The F.B.I.”, „Cannon”, „Barnaby Jones”, „Kung Fu”, „A Feast of Blood” şi „Gondola”.

A început să lucreze cu Eastwood la „The Outlaw Josey Wales” în 1976, urmat de „The Gauntlet”, „Every Which Way But Loose”, „Any Which Way You Can”, „Bronco Billy” şi „Sudden Impact”.

Relația cu Eastwood a fost una controversată, ea dându-l în judecată de două ori, în 1989 și în 1995. Locke vorbește despre relația cu longevivul actor inclusiv în autobiografia The Good, the Bad, and the Very Ugly – A Hollywood Journey”, lansată în 1997.

În 1990, actrița și regizoarea a suferit o dublă mastectomie în 1990. I-a supraviețuit însă soțului ei, Gordon Anderson.

Vezi și Clint Eastwood a devenit bunic pentru a treia oară

Citește și: