Actrița Shelley Morrison, cunoscută mai ales din serialul ”Will and Grace”, a murit duminică, la vârsta de 83 de ani, din cauza insuficienței cardiace.

 

Decesul a survenit într-un spital din Los Angeles, Shelley Morrison lăsând în urmă un soț. Întreaga distribuție a serialului i-a adus un ultim omagiu.

 

Shelley a jucat în popularul serial american în perioada 1999 – 2006, apărând în nu mai puțin de 68 de episoade. A interpretat rolul lui Rosario Salazar, o menajeră din El Salvador, fiind premiată de Sindicatul actorilor americani.

 

Personajul ei a fost conceput inițial pentru un singur episod, dar s-a dovedit atât de iubit încât a devenit o prezență continuă în serial.

 

Înainte de a juca în ”Will and Grace”, actrița a dat viață personajului călugărița Sixto, în serialul ”The Flying Nun”, în perioada 1967 – 1970. A jucat și în alte seriale de succes, cum ar fi ”The Fugitive”, ”L.A. Law” sau ”Murder, she wrote”.

 

Pe numele din buletin Rachel Mitrani, aceasta s-a născut într-o familie spaniolă din Bronx, New York. A avut o carieră longevivă, de 50 de ani, în film, televiziune și teatru, interpretând mai ales personaje latino puternice.

 

În ceea ce privește filmele în care a jucat, pot fi menționate ”How to save a marriage and ruin your life”, alături de Dean Martin, ”Funny Girl”, cu Barbra Streisand, sau ”Fools Rush in”, cu Salma Hayek.

Vezi și Doliu în cinematografie! A murit actrița care a jucat în mai toate serialele de succes din ultimii ani

Citește și: