Raquel Welch a fost considerată una dintre cele mai dorite și frumoase femei din toate timpurile și a făcut istorie alături de Marilyn Monroe. Actrița împlinise 82 de ani pe 5 septembrie 2022, iar cele mai recente imagini surprinse de paparazzi, cu ea, datează din iulie 2022.

Revista Playboy a desemnat-o „cea mai dorită femeie a deceniului”, în 1970

Raquel a fost printre primele femei care a pozat în prestigioasa revistă pentru bărbați, Playboy, dar a devenit cu adevărat celebră în 1966, după ce a apărut în lenjerie intimă în filmul „One Million Years B.C.”.

Imaginile cu ea din film au făcut furori în întreaga lume și au transformat-o într-un adevărat sex-simbol, iar notorietatea ei a crescut de la o zi la alta. Drept urmare, revista Playboy a desemnat-o „cea mai dorită femeie a deceniului”, în 1970. FOTOGRAFII: PROFIMEDIA

raquel-welch-profimedia-0756360482-2SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 16

Raquel Welch a devenit celebră pentru rolurile sale din „Fantastic Voyage” (Călătorie fantastică) şi „One Million Years B.C.” (Loana) , ambele din 1966. În acesta din urmă, Welch a avut doar câteva replici, dar garderoba ei – un bikini simplu şi sumar din piele de căprioară – a catapultat-o la statutul de sex-simbol.

Raquel Welch a fost căsătorită de patru ori

De la acest film, celebritatea lui Welch a explodat şi a devenit una dintre cele mai căutate vedete feminine în anii ’60 şi ’70, fiind recompensată cu o mulţime de premii, inclusiv un Glob de Aur pentru cea mai bună actriţă de film într-un musical sau comedie pentru rolul ei din 1974 în „The Three Musketeers” (Cei trei muschetari).

Raquel Welch a fost inclusă în topul „Celor mai sexy 100 de vedete din istoria filmului” într-un număr al revistei Empire din 1995 şi s-a clasat pe locul 3 în topul Playboy „Cele mai sexy 100 de vedete ale secolului XX”.

Rămâne celebră şi pentru apariţia din 1975 în emisiunea „The Cher Show”, unde a interpretat „I’m a Woman” alături de Cher.

Raquel Welch a fost căsătorită de patru ori de-a lungul vieţii sale – cu James Welch (’59-’64), Patrick Curtis (’67-’72), Andre Weinfeld (’80-’90) şi Richard Palmer (’99-’04). Are doi copii, Tahnee şi Damon Welch.

Citește și: Actrița Gina Lollobrigida a murit la 95 de ani. Diva italiană a fost un adevărat sex-simbol al cinematografiei

Citește și: A murit Olivia Newton-John. Diva din „Grease” avea 73 de ani. Mesajul devastator al soțului ei