O știi pe actrița din reclamele cu ”prea bun, ca la țară”? Drama neștiută care a făcut-o să se retragă din lumina reflectoarelor

„O actriţă cu un farmec aparte, o prezenţă încântătoare, un om jovial şi expansiv, cu o energie debordantă. Ne vor lipsi buna dispoziţie şi voioşia pe care o imprima când venea în vizită la UNITER, ca un taifun, între două filmări”, scrie UNITER. 

Ceremonia de înmormântare va avea loc miercuri, 25 octombrie, la Cimitirul Ungureni din Craiova.

Născută în localitatea Huedin, din județul Cluj, la 15 iulie 1953, actrița se retrăsese în 2020, pentru a se concentra asupra sănătății sale.

În luna martie a acestui an, apropiații „Coanei Chiva” declarau pentru CANCAN.RO că starea de sănătate a actriței se deteriorase. Natașa Raab nu mai mergea și nici nu mai comunica.

Tot atunci, apropiații spuneau că nu mai putea nici să mănânce singură. Alături de actriță trebuia să existe, în permanență, o persoană care să-i ofere ajutorul. Ajunsese într-un centru care se ocupă de pacienții care suferă de Parkinson.

În adolescență Natașa Raab cânta jazz pe scena Casei de Cultură a Studenților și a Casei Armatei din Cluj. A cântat muzică populară la Ansamblul Mărțișorul, a studiat canto cu Stela Simonetti și a jucat pe scena Teatrului Național de la Cluj, împreună cu actorul George Motoi.

A absolvit liceul Gheorghe Barițiu din Cluj-Napoca și I.A.T.C. București, la clasa profesorului Mircea Albulescu, promoția 1988.

Între 1979 și 1988 a fost model la Centrul de Creație UCECOM.

De la absolvire a fost actriță la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova. A colaborat și cu Teatrul Odeon din București.

natasa-raab-sotSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Natașa Raab, carieră plină

A jucat în spectacole ca: „…Escu” de T. Mușătescu, O masă pe cinste de G. Astalos, Pragul albastru de I.D. Sârbu, Ferma animalelor de George Orwell, Tărâmuri întunecate de Harding Lernay, Hamlet de W. Shakespeare, Nașterea de C. Voiculescu, Vacanță în Guadelupa de Pierre Sauvil și Eric Assous, Omul cu mârțoaga de George Ciprian, Valsul hazardului de Victor HaTm, Romeo și Julieta de W. Shakespeare etc.

A jucat și în filme: Lola – în serialul Lumini și umbre, Ligia – în Adela, regia Mircea Veroiu, Rodica – în Acordați circumstanțe atenuante, regia Lucian Bratu, Maria – în Există joi, regia Adrian Petringenaru, Ana – în Vis de ianuarie, regia M. Oprișescu, Vecina – în Autor necunoscut, regia Dan Pița, Năstăsica – în Martori dispăruți, regia Dan Mironescu, Năstăsica – în Lacrima cerului, regia Adrian Istrătescu, Hellene – în Somnul insulei, regia Mircea Veroiu, Soția ambasadorului american – în Amen, regia Costa Gavras, Hangița Tomii – în Întoarcerea lui Păcală, regia Geo Saizescu, Nina – în Serialul TV La urgență, Hermina Dumbravă – în Inimă de țigan și Regina.

A prezentat Festivalurile „Național Maria Tănase”, „Crizantema de Aur”, „Crizantema de Argint” (Chișinău) a realizat spectacole, emisiuni de radio și televiziune.

A jucat în mai multe filme, fiind nominalizată la Premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol principal, ca urmare a interpretării rolului principal din filmul „Din dragoste cu cele mai bune intenții” (2011).

Val Guțul, bărbatul care i-a stat 38 de ani alături, a murit de cancer la vezică

Natașa Raab l-a avut alături pe medicul Val Guțul. După plecarea acestuia, și starea sănătății ei s-a înrăutățit. Cei doi au fost împreună 38 de ani.

O boală nemiloasă i l-a răpit fulgerător, în septembrie 2019, la vârsta de numai 66 de ani: cancerul la vezică.

Vezi și Actrița Natașa Raab și-a îngrijorat colegii. Florin Zamfirescu: „După moartea soțului ei, Natașa s-a nenorocit, s-a îmbolnăvit” și Noi detalii despre starea de sănătate a Natașei Raab. Actrița a împlinit 69 de ani, dar, din păcate „toți medicii ridică din umeri”