Marea actriță a filmului italian, Gina Lollobrigida, era născută la Subiaco, la 14 iulie 1927. Ea a cunoscut faima în anii 1950, fiind considerată un sex-symbol al filmului din Peninsulă. A fost numită cea mai frumoasă femeie din lume și pe bună dreptate, căci era fascinantă. ”Am avut mulți iubiți și încă trăiesc povești de dragoste. Sunt foarte răsfățată. Toată viața mea am avut prea mulți admiratori”, spunea ea în urmă cu 18 ani.

Cunoscută din filme ca ”Les Belles de nuit”,  ”Le Grand Jeu”, ” Venere Imperiale”, ” Buona Sera, Mrs. Campbell” și multe altele, Gina, alintată Lollo sau „La Bersagliera” (n.r. după rolul din filmul „Pane, amore e fantasia”, 1953) era un adevărat sex-symbol internațional. A fost invitată să joace la Hollywood, însă a refuzat, preferând să apară în filmele europene. Până la urmă a jucat însă și în filme americane filmate pe ”bătrânul continent”. A fost chiar partenera lui Humphrey Bogart într-un film.

Italy, Milan – October  2019.Actress.Gina Lollobrigida.SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Actrița Gina Lollobrigida a murit la 95 de ani

În ultimii ani, Gina Lollobrigida se dedicase artei şi fotografiei. Ea a fost implicată şi în politică, iar în 1999 a candidat fără succes pentru Parlamentul European din partea partidului condus de Romano Prodi. În anii 1970 a reuşit să obţină un interviu în exclusivitate cu fostul lider cubanez Fidel Castro.

Gina Lollobrigida avea un fiu, Andre Milko Skofic, născut în 1957, din mariajul cu medicul sloven Milko Škofič. Ce trei s-au mutat din Italia în Toronto, Canada, dar în 1971 Gina și Milko au divorțat.

Alături de Sophia Loren și Claudia Cardinale, este considerată una dintre legendele filmului italian. A jucat cu actori de marcă precum Anthony Quinn, Humphrey Bogart sau Marcello Mastroianni, iar după ce și-a încheiat cariera în această industrie, s-a reorientat către fotografie și sculptură.

Citește și: Gina Lollobrigida a împlinit 95 de ani! Iată cât de frumoasă era în perioada ei de glorie și ce viață amoroasă complicată a avut

Citește și: Actrița Gina Lollobrigida a căzut în casă și și-a rupt femurul. La 95 de ani va fi operată de urgență