Actrița a luat foc într-un cimitir, în timp ce recita poezii patriotice închinate soldaților români căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial.

Actrița a rememorat un episod dramatic din viața ei, petrecut în timpul regimului Ceaușescu. Doina Ghițescu a rămas marcată de acest moment, care îi putea curma viața.

Acum în vârstă de 62 de ani, actrița și-a amintit cum hainele i s-au aprins la un eveniment de comemorare a victimelor din război, organizat în preajma zilei de 23 august. De vină au fost lumânările care fuseseră aprinse în memoria celor căzuți pe front.

„Când recitam mi s-au aprins hainele și mirosea a porc pârlit. Am crezut că mirosul vine de la casele din jurul cimitirului. Dar nu era așa, eu ardeam. Hainele, rochiile de poliester s-au aprins. Și când mi-am dat seama, am început să strig: Ard! Când m-am întors spre ei, ei s-au speriat și au fugit de mine. Eu strigam ajutor, iar ei nu făceau nimic”, a dezvăluit actrița pentru Star Popular.

Doina Ghițescu a dezvăluit că a început să ardă ca o torță și a intrat în panică. A crezut că va muri acolo, arsă de vie. „Mă dădeam de garduri, strigam: ard, ard, ard! Mi-am smuls peruca de pe cap când am văzut că flăcările vor să-mi cuprindă fața și așa m-am ars și la mână”, mai spune actrița.

Salvarea ei a fost un bărbat de 36 de ani, care a avut inspirația să o culce la pământ pentru a o ajuta să-și stingă flăcările. În urma acestei manevre, tânărul a suferit arsuri la nivelul mâinilor, a povestit actrița, conform Pro TV.

„Un tânăr de 36 ani, care m-a trântit la pământ, a stins cum a putut flăcările și s-a ars și el la mână, i s-au descărnat degetele, e un erou.

Și am rămas în pielea goală în cimitir, fără frunză, fără nimic. Când am ajuns la spital aveam pământ din cap până și în organele genitale”, și-a amintit actrița.

Doina Ghițescu a ajuns la spital cu arsuri serioase la spate și pe brațe. Unii dintre participanții la eveniment au sărit să-i stingă flăcările cu apă, însă acest lucru i-a agravat rănile.

„Am avut arsuri de gradul 2 și 3, cu profunzimi, care patru zile au fost de operație. Nu aveau locuri la femei, m-au băgat la bărbați. Știți cum stau arșii în spital? Dezbrăcați în pielea goală”, a explicat Doina Ghițescu.

Actrița Doina Ghițescu este cunoscută din filme precum Scrisorile prietenului (1997), În fiecare zi Dumnezeu ne sărută pe gură (2001), O secundă de viață (2009), Undeva la Palilula (2012) și Condamnat la viață (2013). Ultima peliculă, cu Gerard Depardieu, Harvey Keitel, Bogdan Iancu și Gheorghe Visu, este o comedie în regia lui Bogdan Dreyer.

Vezi și Oana Zăvoranu, la un pas de moarte: ”Am fost resuscitată de mai multe echipe de medici. Nimic nu a fost regizat”

Citește și:

Cătălin Botezatu a vorbit în premieră despre relația cu tatăl său. Gestul care l-a rănit iremediabil pe designer: ”De atunci mi s-a luat”

Gabriela Prisăcariu, atacată crunt de către fane, pentru că se laudă cu cât de repede a slăbit. Reacția promptă a soției lui Dani Oțil