Actorul a împlinit vârsta de 80 de ani. El suferă de Parkinson de aproape cinci decenii, iar soția sa a mărturisit că este tare îngrijorată de starea lui de sănătate.

“E lucid, dar are şi zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori pur şi simplu nu poate vorbi. Alternează zilele bune cu cele proaste, iar chestiunea asta pare constanta ultimilor ani….

Ce mă îngrijorează foarte tare este faptul că nu avem o predicţie asupra stării sale viitoare. Pur şi simplu, nimeni nu poate anticipa care va fi ziua sau zilele acelea bune şi când vor urma cele rele, ca să ne pregătim şi pentru una, şi pentru cealaltă”, a declarat Valeria Uritescu, pentru impact.ro.

Zilele trecute, soția acestuia i-a dus tort la spital. Chiar dacă e internat și nu e în cea mai bună formă, nu a vrut ca Valentin să se simtă neglijat. ”Ardelean cum e şi cum îl ştie lumea, a fost mereu gurmand. A rămas un pofticios fără pereche, deşi are zile în care nu mănâncă mult. Ia două-trei linguri şi gata! Însă îi place ideea de a avea lângă el una, alta, mai ales anumite feluri de mâncare, cele preferate!

Merg azi la spital cu Bogdan, fiul nostru, celălalt actor din casă, îi ducem tort!”, a adăugat soția acestuia.

Am primit multe telefoane”

Valeria Uritescu e însă fericită că fanii săi nu l-au uitat: “Am oprit telefonul lui la mine, fiindcă nu ştii în ce fel de moment te surprinde vreun apel. Pot exista un ceas sau două mai liniştite, mai vesele, poate, şi apoi, se cufundă în el însuşi, în demonii lui interiori. În starea aceea, de nedescris pentru mine, şi care-l stăpâneşte de câţiva ani buni, de altfel, de acum.

Însă au fost foarte multe telefoane, de la oameni simpli, de pe stradă, care-i cunosc situaţia şi care au vrut să-i mulţumească pentru tot ce le-a dăruit, cândva, prin întreaga sa carieră, măcar printr-o sinceră urare de sănătate.

Am primit telefoane şi de la foşti colegi de-ai săi, nu puţini. Pe toate le voi duce azi lui Valentin, la spital. Se va bucura enorm, sunt sigură de asta!”, a mai declarat Valeria Uritescu, pentru impact.ro.

Actorul Valentin Uritescu s-a născut la data de 4 iunie 1941, în comuna Vinerea, din judeţul Alba. El a fost campion la schi şi a practicat şi gimnastica, înainte de a deveni actor de primă talie.

Actorul este căsătorit cu Valeria de 50 de ani şi o laudă adesea, spunând despre ea că e o “soţie uluitoare!”.

Cei doi sunt părinţii unui băiat, Bogdan Uritescu, cascador, actor, regizor, care i-a călcat tatălui pe urme.

Vezi și Valentin Uritescu a împlinit 79 de ani: ”Dacă vorbesc şi merg, sunt bine”. Boala care l-a scos la pensie

Citește și:

Ștefan Bănică Jr, imagini adorabile alături de fiul cel mic. Artistul e topit după Alexandru

Cum arată și ce face acum Monica de la Candy? ”Câștigă cât să trăim de pe o zi pe alta”