Robert Forster, născut în 1941, a murit în urma unui cancer cerebral. Decesul actorului a avut loc în aceeaşi zi în care a fost lansat pe Netflix ”El Camino”, filmul derivat din serialul ”Breaking Bad”, în care Forster a avut unul dintre ultimele sale roluri.

Deşi a avut o lungă carieră, atât în cinema cât şi în televiziune, Forster este cunoscut de marele public mai ales după de Tarantino i-a oferit un rol memorabil în filmul ”Jackie Brown”. Într-o distribuţie condusă de actriţa Pam Grier, în care mai figurau vedete precum Samuel L. Jackson sau Robert De Niro, Forster a ştiut să strălucească discret şi a fost nominalizat la premiile Oscar la categoria cel mai bun actor într-un rol secundar.

Participarea sa în filmul lui Tarantino a dat un nou suflu carierei lui Forster, care a primit apoi roluri în filme importante din partea unor cineaşti reputaţi precum Gus Van Sant în ”Psycho” sau David Lynch în ”Mulholland Drive” şi în cea de-a doua etapă a serialului ”Twin Peaks”.

Forster şi-a lăsat de asemenea amprenta asupra unor filme ca ”Me, Myself & Irene”, ”Human Nature”, ”Charlie’s Angels: Full Throttle”, ”Lucky Number Slevin” sau ”The Descendants”.

El a avut şi un rol mic dar important în deznodământul serialului ”Breaking Bad”.

Forster şi-a reluat rolul în filmul derivat din popularul serial, ”El Camino: A Breaking Bad Movie”, lansat vineri de platforma digitală Netflix şi care, în regia şi după un scenariu de Vince Gilligan (creatorul ”Breaking Bad”), prezintă aventurile lui Jesse (Paul) după încheierea ultimului episod al serialului.

Vezi și Doliu în lumea filmului: A murit la 86 de ani, după ce a fost diagnosticată cu una dintre cele mai ciudate și mai crunte boli

Citește și: