Cutremurul care a lovit Turcia şi Siria, pe 6 februarie, s-a soldat cu peste 7.700 de morţi. Imaginile sunt cumplite și amintesc de dezastrul din 4 martie 1977, când s-a produs seismul cu magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter, cu efecte devastatoare asupra țării noastre.

Actorul Nae Alexandru s-a născut pe 23 ianuarie 1977, așa că la cutremurul din 4 martie 1977 avea doar 6 săptămâni. Povestea lui a fost semnalată de Dan Negru, pe Facebook, dar Nae Alexandru a fost invitat marți și la televizor, pentru a povesti cum s-a născut a doua oară.

„Cutremurele îmi aduc aminte de Nae Alexandru, prietenul meu, actor la Teatrul Tănase. Nae e miracolul! Avea 4 luni (n.r. avea, de fapt, 6 săptămâni) în 1977, când blocul în care locuia s-a prăbușit, omorându-i familia! Salvatorii l-au găsit in brațele bunicii, moartă, care l-a protejat cu propriul corp și cu propria-i viață. Nae e miracolul vieții…”, a scris Dan Negru.

nae-alexandru-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Nae Alexandru: „Eram sub o grindă și când au băgat cuva excavatorului”

Invitat marți, 7 februarie, în platoul emisiunii „La Măruță”, de la PRO TV, Nae Alexandru a povestit cum s-a născut a doua oară. „Cât de mărunți suntem în fața destinului și în fața divinității! Într-o secundă se poate termina tot. În ’77 aveam 6 săptămâni.

Pe 4 martie s-a prăbușit blocul Casata (la Piața Romană), iar eu am fost găsit a doua zi, spre seară. Am stat 24 de ore. Eram în casă cu bunica și mama mea. Mama era telefonistă la Palatul Telefoanelor, avea 27 de ani. Am fost găsit în brațele bunicii, așa mi s-a relatat.

Apoi am fost dus la Spitalul Grigore Alexandrescu și am fost tratat acolo de o echipă de medici senzaționali. Toți se întrebau: oare rezist? Am rezistat. Am și un semn aici (arată la față). 

Eram sub o grindă și când au băgat cuva excavatorului, au simțit că e ceva acolo și s-au oprit și au intrat salvatorii. Am avut noroc că am fost alăptat cu puțin timp înainte de mama mea”, a povestit actorul Nae Alexandru în emisiunea lui Cătălin Măruță.

„Șocul foarte mare a fost atunci când mătușa mea, care m-a dus crescut după cutremur, m-a dus la mormânt, aveam 7-8 ani. Toată partea de familie din partea tatălui m-a crescut, sora, bunica, nașa. Tata s-a recăsătorit”, a mai povestit actorul Nae Alexandru.

Citește și: Mircea Badea, despre cum a supraviețuit la cutremurul din ’77. Bunica lui a făcut gestul salvator

Citește și: Putem anticipa cutremurele mari? Și în ce măsură?