Actorul Jean-Paul Belmondo, unul dintre actorii de aur ai cinematografiei fraceze, s-a stins din viață la 88 ani, potrivit unei declarații făcute de avocatul său. Știrea a fost dată imediat de marile publicații din Franța, iar Le Parisien scrie despre marele actor: „A dispărut o personalitate extraordinară și o carieră excepțională”.

Jean-Paul Belmondo a murit. Anunțul făcut de Ambasadorul României la Paris

Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța, a scris un mesaj emoționant în urmă cu puțin timp pe rețelele de socializare, în care anunță moartea marelui actor.

„A murit Jean-Paul Belmondo. Ironia sortii, chiar azi am fost la pranz la Veramente. Restaurantul lui preferat. La final, patroana a venit si ne-a anuntat vestea trista remarcand ca suntem chiar la masa la care obișnuia el sa stea. L-am vazut ultima oara acum câteva luni. Era la masa si l-am intrebat cum ii merge. Mi-a dat, zâmbind, raspunaul tradițional : „cat timp pot sa beau o sticla de vin cu prietenii, e perfecf ! ” Si am ciiocnit ultimul pahar cu el.”m a scris ambasadorul.

Născut la 9 aprilie 1933, artistul a crescut într-o familie de artişti. Tatăl său, de origine italiană, era un binecunoscut sculptor.

Primul său mare rol, în 1960, alături de Jean Seberg, îl aduce în atenţia publicului. Vedetă a “Noului Val” al cinematografiei (“Moderato cantabile”, “Pierrot le fou”), apoi, poliţist sau vagabond în filme pentru marele public, actorul a fost un copil răsfăţat al filmului francez.

A jucat cu mari actriţe, ca Sophia Loren, Catherine Deneuve, Claudia Cardinale, Danielle Darrieux, Romy Schneider, Jacqueline Bisset, Raquel Welch şi Francoise Dorleac şi a avut relaţii în viaţa reală cu Ursula Andress şi Laura Antonelli. De asemenea, a jucat alături de mari actori, cum ar fi: Alain Delon, Jean Gabin, David Niven, Omar Sharif şi Gerard Depardieu.

Foto: Profimedia

Citește și: S-a aflat cine e iubitul Lidiei Buble. Este un actor celebru

Tori Spelling are fața atât de modificată, încât fanii nu au mai recunoscut-o