Jones avea în spate o carieră de 70 de ani și a putut fi văzut și în „Dune” (1984), „Wild at Heart” (1990) şi în miniseria „Hotel Room”.

Cel mai recent acesta a putut fi văzut în serialul britanic „Emmerdale”.

Unul dintre cele mai frumopase omagii care i-au fost aduse actorului a venit din partea lui David Lynch, care a scris pe o rețea de socializare: ”După vestea morţii lui Jones, cineastul a scris pe Twitter: „Dragi prieteni, l-am iubit, iubit, iubit pe Freddie Jones. Doamne, cât îi va fi simţită lipsa”.

Născut la Dresden, Stock-on-Trent, Jones a debutat pe scena londoneză cu Royal Shakespeare Company în „Afore Night Come”, în 1962. La scurt timp, a jucat în „The Lower Depths”, după Maxim Gorky, şi în „The Marat/ Sade” al lui Peter Brook, în 1964, înainte de a-şi începe activitatea în televiziune, în 1968.

A jucat în „Alice and The Looking Glass” (1973), „Pennies From Heaven” şi „Ghosts of Motley Hall” (1976-78) şi „Inspector Morse”, între altele.

Freddie Jones a fost căsătorit cu Jennie Hesslewood, cu care a avut trei fii: Rupert, regizor, Toby şi Casper, actori.

Vezi și Doliu în lumea teatrului românesc! Damian Crâșmaru a murit la vârsta de 88 de ani. În urmă cu un an, i-a murit soția, Carmen Stănescu. O poveste de dragoste ca în filme

Citește și: