Actorul Gerard Depardieu este anchetat pentru viol, acuzație lansată de o tânără actriță în vârstă de 24 de ani. Gerard Depardieu a mai fost acuzat de tânăra actriță și în trecut, însă ancheta a fost suspendată din lipsă de probe. Cazul a fost redeschis anul trecut, după ce femeia a depus din nou plângere, scrie AFP.

Acttrița a precizat că la sfârşitul lunii august 2018 a fost violată de două ori de actor. Mai exact, ea l-a acuzat pe Depardieu de viol şi agresiuni sexuale, fapte care ar fi avut loc la domiciliul parizian al vedetei, un hotel privat din arondismentul 6, la datele de 7 şi 13 august 2018. Ea se afla în apartamentul actorului pentru a repeta un rol.

Avocatul lui Depardieu, Hervé Temime, „a deplâns faptul că aceste informaţii au fost făcute publice” și a declarat că actorul este liber, dar sub supraveghere judiciară. Acesta a respins categoric acuzațiile. În 2018, când scandalul a izbucnit în presă, actorul nominalizat la Oscar declara că „deplânge acest gen de publicitate”.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, actorul este un prieten al familiei victimei. “Nu a fost absolut nimic legat de profesie în aceste fapte”, a spus sursa, în timp ce presa a menţionat o repetiţie pentru o piesă de teatru.

Contactată de AFP, avocata reclamantei, Elodie Tuaillon-Hibon, a cerut “să fie respectate intimitatea şi viaţa privată a clientei sale”.

,